Kapcsolat

Gaming

Számos információt és egy kis meglepetést is rejt a Lovecraft’s Untold Stories 2 előzetese

A halloween-i borzongás idén is garantált.

blank

blank

A 20. század elején élt és alkotott Howard Phillips Lovecraft nevét alighanem minden horrorrajongó ismeri, hiszen az általa megalkotott teremtmények (a legismertebb talán a polipszerű űrbéli lény, Cthulhu) az eltelt évtizedekben számos filmben és sorozatban tiszteletüket tették. Az író világa azonban olyannyira népszerű és izgalmas, hogy a videojátékipar figyelmét sem kerülhette el, az idők során itt is rengeteg olyan alkotás készült, mely az ő munkásságán alapul. Az egyik legfrissebb ezek közül a Blini Games által fejlesztett Lovecraft’s Untold Stories, mely 2019 elején került piacra, és amelyben a “többet ésszel, mint erővel”-elv kicsit kiegyenlítődik, hiszen a játék során egyaránt várnak ránk fizikai és szellemi próbatételek. Bő két évvel a megjelenés után pedig elkészül a kalandelemekkel átszőtt RPG folytatása, a Lovecraft’s Untold Stories 2, melynek előzetese a számos információ mellett egy kis meglepetést is rejt magában.

A trailer első körben azzal nyit, hogy a karakterünk (amelyekből egyébként összesen hat darab lesz) felébred egy furcsa helyen, majd ezután kicsit szemügyre vehetjük a Lovecraft’s Untold Stories 2 bejárható szintjeit. Kapunk némi információt a kézműves rendszerről is, ahol számunkra hasznos tárgyak, például kulcsok, vagy elsősegélycsomagok állíthatóak elő, valamint a készítők szolgálnak némi ízelítővel a játékmenetből, amelyből kiderül, hogy nemcsak szörnyekkel, hanem más emberekkel, és egyéb teremtményekkel is bajuszt kell majd akasztatunk. Mindeközben pedig a karakterek néhány képességére is fény derül, sőt akinek mindez nem elég, a kiadó 1C Entertainment közzétett egy 10 perces gameplay-videót is, ami a játék első 10 percét hivatott bemutatni, illetve azt, hogyan is fest a program az alfateszt előtti állapotában.

Ezek alapján elmondható, hogy a Lovecraft’s Untold Stories 2 nagyban hajaz az előző részre, csak itt-ott megbirizgálták kicsit a fejlesztők. Kapott pédául co-op módot, aminek hála, akár négy barátunkkal is csatába indulhatunk, de újdonság az is, hogy most már mi is készíthetünk magunknak felszerelést a játék során megszerzett tervrajzok és erőforrások felhasználásával. Ami pedig a címben és a bevezetőben említett meglepetést illeti, nos, a játékhoz az előzetesben megjelentek szerint az illetékesek korai hozzáférést biztosítanak Steamen, méghozzá október 28-i kezdettel (a dátum elég stílszerű, mivel közel van a Halloween-hez), aminek köszönhetően az érdeklődők a hat játszható karakterből hármat használhatnak fel tetszés szerint.

A teljes Lovecraft’s Untold Stories 2-nek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de a 1C Entertainment tervei szerint 2022 első negyedében számíthatunk rá, emellett azt is megerősítették, hogy Steamen is elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak