Kapcsolat

Másvilág

Szépen ível fölfelé az HBO előfizetőinek a száma, amióta a Warner megtette rendhagyó bejelentését

Ha így folytatja, egy nap akár még a Netflixet is felkérheti majd egy táncra.

blank

blank

Már a COVID-19 elterjedésekor lehetett sejteni, hogy a filmiparnak komoly problémákkal kell szembenéznie az idei évben: a korlátozások miatt sorra álltak le a forgatások, a filmszínházak bezárták kapuikat és jó előre beharangozott premierek maradtak el. A nagy stúdiók emiatt lépéskényszerbe kerültek, az eredetileg a moziba szánt produkcióknak pedig különböző streaming platformokon, illetve digitális kölcsönzésre lehetőséget adó szolgáltatóknál kellett új otthonra lelniük. Persze akadtak azért (fél)kivételek is a felhozatalban, ilyen például a Disney élőszereplős Mulan feldolgozása, amelynek bemutatóját az egeres cég véletlenül sem szerette volna elodázni, ezért saját felületén, a Disney+-szon tette elérhetővé azt. Ez a megoldás pedig a patináns Warner-nek is megtetszett, csak ők kicsit megcsavarták a történetet: eltolt filmjeiket ugyanis nemcsak az HBO Maxen, hanem azzal egyidőben a mozikban is be fogják mutatni.

Ezzel a minden tekintetben rendhagyó döntéssel ugyan nem mindenki értett egyet, de az említett szolgáltató mindenképpen jól járt vele. A Hub Entertainment Research legfrissebb adatai szerint ugyanis közel megduplázódott az előfizetők száma a Warner bejelentése utáni időszakban. A jelentésből kiderül továbbá az is, hogy míg novemberben a valamilyen tévés szolgáltatásra előfizető amerikaiak 7%-a tette bele csomagjába az HBO Maxet, addig ez a szám decemberben már 13%-ra emelkedett – köszönhetően többek között az első fecskeként érkező Wonder Woman 1984-nek, mely karácsony első napján került műsorra.

Ezt pedig még csak tetézi az a statisztika, miszerint az év utolsó hónapjában az előfizetők 19%-a mondta azt, hogy filmnézés céljából döntött az HBO Max mellett. Ez több mint 500%-kal több, mint novemberben, amikor még csak az előfizetők 3%-a nyilatkozta ugyanezt. Jelenleg 12, 6 millió aktív felhasználóval rendelkezik a HBO Max, ami tekintve, hogy hamarosan Európában és Latin-Amerikában is elérhetővé válik, minden bizonnyal tovább fog emelkedni.

Az HBO Max következő nagy dobása Zack Snyder Az Igazság Ligája négyórás megaopusa lesz március 18-án, a hónap végén pedig érkezik a Godzilla vs. Kong is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak