Kapcsolat

Tech

Hybri: mesterséges intelligenciájú, humán (szex)partner-applikáció érkezik, méghozzá magyar kézből

Egy korszak hajnala, amikor a használt VR -és telefonvásárlás már egy szintén “használt” Playboy magazin-vásárlással vetekszik.

blank

blank

A floridai székhelyű Realic fejlesztésében készül Hybri, a világ első*, mesterséges intelligenciájú humán partner-applikációja. A virtuális- (Virtual Reality, VR) és kiterjesztett valóságot (Augmented Reality, AR) összeszerelmesítő alkalmazást minden téren testre szabhatjuk: mind megjelenésében, mind személyiségében kedvünkre formálhatjuk leendő digitális társunkat, ami (vagy inkább aki?) tanulni is képes lesz a velünk folytatott interakciókból.

Az applikáció rajtja jövőre várható, és bár jóval a koronavírus-járvány kitörése előtt fogant meg az ötlet, ilyen vészterhes időkben és személyes izoláció során is virtuális társunk lehet a bajban. Persze nem árt, ha van egy AR vagy VR eszközünk, de végső esetben “kapcsolatba” léphetünk vele pusztán telefonunk segítségével is. Ami kifejezetten érdekessé teszi az alkalmazást, az a Photoscan funkció. Ezzel fénykép alapján készíthetjük el az alany hasonmását, legyen az családtag, vagy bárki más. A Realic elnök-vezérigazgatója, a magyar származású Richard Donczi szerint Hybri bármilyen igényt kielégíthet, amit a felhasználó csak várhat egy digitális partnertől.

blank

„A Hybri úgy lett megalkotva, hogy a felhasználó dönti el, milyen vágyat elégítsen ki a digitális modell. Nemcsak a külső, de a belső paramétereit is testre szabhatjuk. Lehet empatikus, karizmatikus, magabiztos. Valaki aki barátot keres, akivel beszélhet és segíthet a napi rutinban, egy romantikus társ, vagy egy családtag.” – mondta el Donczi, aki hozzátette, hogy a jövő júliusban induló Kickstarter-gyűjtés során összekalapozott pénzből szeretnék a lehető legtökéletesebb mesterséges intelligenciát megalkotni.

A hangfelismerés mellett gesztusfelismeréssel felvértezett digitális társ iOS és Android rendszerekre érkezik egy évre a közösségi támogatás lezárása után. A kampány előtt álló projektre úgy tűnik, akad érdeklődő bőven, Donczi elmondása szerint ugyanis a feliratkozók száma már át is lépte a húszezres küszöböt, ez a szám pedig még mindig folyamatosan növekszik.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Igény tehát van a virtuális társra, az bizonyos. A magunk részéről már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen arányban érvényesül az internet 34. szabálya. Cikkünkben nem véletlen tehát a sok áthallás: mert akármilyen mázzal is öntjük le a digitális társ tervét, a „felhasználás” egyik módja minden bizonnyal az egyik legalapvetőbb ösztön kielégítése lesz sokaknál. Elég csak egy pillantást vetnünk a Hybri honlapjára, ahol hiányos öltözetű virtuális hölgyek és urak ragadják meg az ember tekintetét.

*kérdés, hogy mennyire állja meg a helyét az, hogy elsőnek nevezik a Hybrit mesterséges intelligenciájú humán partner-applikációk közt. Digitális Hatsune Miku társ-hologram már évek óta elérhető, sőt volt, aki már össze is házasodott vele.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak