Kapcsolat

Gaming

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, akik szó nélkül műsorra tűzték azt

Annyira valósághűre sikerült a Red Dead Redemption 2 látványvilága, hogy egy oregoni csatorna szerkesztői simán bekajálták, hogy egy valódi tájképet látnak, amikor megnézték a nekik beküldött „fotót”.

blank

blank

A cowboyok, meg úgy maga a vadnyugat szinte már a korszak elmúlásától számítva az amerikai popkultúra részét képzi. Ahogy pedig távolodunk a 19. századtól, egyre több produktum kísérli meg visszaidézni ezt a nagyon nem szelíd hangulatot a mai kor embereinek, legyen az mozgóképes (Tombstone, Hell on Wheels), papíralapú (Postakocsi) vagy akár videójátékos forma. És bár az utóbbi éra messze nem büszkélkedhet még annyi westernnel, mint a valamivel régebbi keletű műfajok, mégis akad köztük néhány megkerülhetetlen alkotás: Gun, Call of Juarez, Red Dead Redemption – hogy csak néhányat említsünk.

Ezek közül a leghíresebb kétségkívül az utóbbi – ami nem mellesleg a Grand Theft Auto fejlesztői, a Rockstar Games nevéhez fűződik –, aminek immár második etapja érkezett meg 2018-ban a leköszönő generációs konzolokra, tavaly pedig személyi számítógépekre is. Nos, aki ismeri a játékot, ami 65 éves férfiakat is képes a tévéképernyők elé szegezni, az tudja, hangulata még két év távlatából is páratlan élményt nyújt, a hozzá társuló látványvilág pedig már csak a hab a tortán. Ezen játékbeli összképet, no meg a határtalan fantazmagóriát életre hívva küldtek be nemrégiben egy Red Dead Redemption 2-ből való tájképet [screenshotot] az Oregonban működő KTVZ Channel 21 tévécsatornának, aminek szerkesztői végül elhitték, hogy az egy természetfotó – írja a ComicBook. A csatorna hírműsorának egyik része az „Out & About” című műsorszám, melyben a helyiek által beküldött fotókból mutatnak be egy válogatást, hogy ezzel is népszerűsítsék az olyan tevékenységeket, mint a túrázás vagy a tájfényképészet. Hogy a digitális túrázás és tájfényképészet mennyire számít, azt mindenki döntse el maga.

blank

A csatorna védelmében azonban elmondható, hogy a játékban Észak-Amerika fikciós helyszínei elevenednek meg, amelyek a “megszólalásig” hasonlítanak a valóságra. Emiatt pedig az olyanok, akik nem annyira ismerősek a program világában, könnyen bedőlhetnek, hogy a képeken a valódi Oregont látják. A dolognak természetesen nem lett semmilyen következménye, leszámítva, hogy bedobtak az Out & About-ba egy Red Dead fotót, akik pedig kiszúrták, egy jót nevethettek rajta.

Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatos érdekesség továbbá, hogy a rocksztárok úgy döntöttek, önálló játékként is kiadják a westernszimulátor többszereplős játékmódját, a Red Dead Online-t, ami ráadásul egy különleges akció keretében most 5 dollár fejében vásárolható meg PC-re és konzolokra.
A kedvezmény 2021. február 15-ig tart, azt követően valamivel többet, egészen pontosan 20 dollárt kell majd kicsengetni a programért.

A Red Dead Redemption 2 2018-ban jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiara.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak