Kapcsolat

Film

The Batman: a The Mandalorian forradalmi megoldásával forgatják a film egyes jeleneteit

Zseniális, hogyan forgatják manapság a filmeket.

blank

blank

Múlt héten tartották meg az idei VIEW konferenciát, melynek keretében a vizuális effektektől az animációig sok minden szóba került. Többek között itt árulta el Rob Bredow, az Industrial Light and Magic (ILM) kreatív igazgatója, hogy a Robert Pattinson-féle The Batman egyes jelenetei a The Mandaloriannél, illetve az élőszereplős Az oroszlánkirálynál is alkalmazott technológiával készülnek. Ezt az ILM Jon Favreauval (Vasember, A dzsungel könyve) közösen fejlesztette ki annak érdekében, hogy jelentősen lecsökkentsék az első élőszereplős Star Wars sorozat gyártási költségeit.

Ennek a forradalmi technológiának az egyik legnagyobb előnye, hogy a jelenetekhez nincs szükség az utólagosan igen keményen megmunkálandó zöld háttérre, a színészeknek elég egy több LED képernyőből álló fal előtt produkciózniuk. Ez azért is sokkal hatékonyabb megoldás, mivel a kamerák szinkronban mozognak a kijelzőre kivetített képpel, ezáltal a felvételen mindig pontosan az látszódik, aminek kell.
Az pedig már csak hab a tortán, hogy az utómunka költségei jelentősen lecsökkennek, a helyszínek pillanatok alatt átalakíthatóak, valamint a színészeknek sem kell a háttér elé képzelniük a tárgyakat vagy élőlényeket, hisz minden “előregyártott” módon elevenedik meg előttük vagy éppen körülöttük.

Hogy a The Batmannél milyen nemű jeleneteknél vetették be a technikát, arról Bredow nem volt hajlandó beszélni, ugyanakkor azt elárulta, hogy ismét együtt dolgoznak Greig Fraser operatőrrel, aki nemrég Emmy-díjat nyert a The Mandaloriannél végzett munkájáért.

Érdekesség, hogy ez az újítás az eddig jobbára csak videojátékoknál használt Unreal Engine nevű, valós idejű grafikus motornak köszönhető, amit az Epic Games fejlesztett a játékiparnak. Egyébként ugyanezt a LED képernyős technikát fogja bevetni Taika Waititi (Thor: Ragnarök, Jojo Nyuszi) a Thor: Love and Thunder forgatásánál, valamint a Lucasfilm is az Ewan McGregor főszereplésével érkező Kenobi szériánál.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak