Kapcsolat

Gaming

The Callisto Protocol: az új generáció legfélelmetesebb horrorjátéka lehet

Félelem és reszketés a Jupiter holdján.

blank

blank

A december 11-én, a hajnali órákban lezajlott The Game Awards díjátadó – a díjazottak mellett – több izgalmas bejelentéssel is kecsegtetett, és bár a felhozatal igen színes volt, az egyik legérdekesebb közülük kétségtelenül a – többek közt – a Dead Space veteránoktól érkező The Callisto Protocol, melyet egy igen hangulatos és vérfagyasztó előzetes képében lepleztek le. Ugyanakkor a játék direktora, Glen Schofield (Dead Space, Call of Duty) már akkor elhintette, hogy hamarosan, még e hónapban további információkra számíthatunk, amik alátámasztják azon állítását, miszerint a The Callisto Protocol lesz az újgeneráció legfélelmetesebb játéka. Nos, erre nem is kellett sokat várni, már is érkeztek a tudnivalók egy kibővített trailerrel megtámogatva.

Schofield egyébként azt nyilatkozta korábban a The Callisto Protocol kapcsán: “Amikor sétál a játékos, a [karaktere] ruhái hangot adnak, amikor a bőréhez ér, meg hasonlók. Minden ilyen hangot megszerzünk. Annak hangját is, ahogy a szél átfúj a hajszálak közt. Kész őrület”. Emellett a grafika is elképesztően részletes lesz, [köszönhetően az újgeneráció nyújtotta lehetőségeknek]. Olyan részletesek lehetünk, hogy azon kell gondolkozunk, hogyan pakoljunk fel annyi mindent a képernyőre.” – eme sorok nagyon erősen azt sugallják, hogy a produktum csupán az újgenerációs konzolokra fog érkezni (és vélhetően PC-re).

Most a Striking Distance Studios fejeként reméljük, hogy Schofield újra megalkothatja, amit szeretne, és kapunk egy újabb ikonikus horrorjátékot. Bár némi aggodalomra adhat okot, hogy a The Callisto Protocol a PUBG univerzumában játszódik, igaz, a rendező megnyugtatott mindenkit, hogy itt nem egy battle royale, hanem egy vérbeli (és vérbő) külsőnézetes horrorjátékról van szó, ami csak annyiban kötődik az említett produktumhoz, hogy közös a világuk, illetve 2320-at írunk.

A játék a tervek szerint valamikor 2022-ben fog megjelenni, készítői az egykori Visceral (akiket a Jedi: Fallen Order elődjeként említhető, Ragtag kódnéven elhíresült Star Wars játék után lőtt le az EA) és a Sledgehammer csapata, a kiadásáért pedig a Krafton felel majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak