Kapcsolat

Gaming

The End: vannak vikingek az Assassin’s Creed Valhallán kívül is

Ez itt a vég.

blank

blank

A Legends of Ariáról – vagy ha úgy ismerősebben cseng, a Shards Onlineról – elhíresült Citadel Studios újonnan The End címen esett neki legújabb projektjének, amiről már most megtudtunk egyet s mást. Például azt, hogy a suszter marad a kaptafánál, vagyis ismételten egy multiplayer-survival játékra számíthatunk, csak ezúttal a Diablóra és más ARPG-kre hajazó harcrendszerrel, no meg persze mágiával felturbózva.

És hogy ez mégis miként jön az Assassin’s Creed Valhallához? Hát úgy, hogy javarészt itt is a vikingeké lesz a főszerep, csak éppen nem egy szál magunkban készülünk megváltani a világot, hanem egy (legfeljebb) ötfős, úgynevezett warbandbe tömörülve, hogy együtt vegyük fel a harcot a különböző területekért, amelyeket a többi játékos valószínűleg nem fog egykönnyen adni. Ha valakinek erről a Warhammer Online jut az eszébe, akkor az nem véletlen, mert a The End nagyjából ugyanazt fogja kínálni, csak kicsiben. És persze vikingekkel.

blank

A Citadel reményei szerint az alacsony csapatlétszámnak köszönhetően sokkal emberközelibb lesz az élmény, és egyáltalán nem hasonlít majd macskapásztorkodásra a csaták levezénylése két (vagy akár több) egymással szembenálló fél között. Az sem elhanyagolható szempont, hogy nem egy-két hatalmas létszámmal bíró klán fogja dominálni a játékot, hanem fontos lesz az egyéni teljesítmény is. Ez utóbbira kifejezetten nagy hangsúlyt is fektetnek, ugyanis minden tettünk, feloldott képességünk győzelmünk és halálunk bekerül a “krónikába”, és ugyan akármikor újjászülethetünk, hősi tetteink haszna előző önmagunkkal karöltve lesz az enyészet martaléka.

A fejlesztés még igencsak korai fázisban jár, így egyelőre sem a várható megjelenésről, sem pedig a kiszemelt platformokról nincs hír, de jó eséllyel a Citadel a személyi számítógépek mellett az újgenerációs konzolokat fogja megcélozni a The Enddel.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak