Kapcsolat

Sorozat

The Mandalorian: az AFC felfedte a második évad forgatókönyvíróinak listáját

blank

blank

Egy ideje már tudni, mikor számítsunk az első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian következő évadának érkezésére, most pedig egy internetre kikerült névsornak köszönhetően az is kiderült, pontosan kiknek a keze munkáját fogja tükrözni a történet.
SPOILER: nem sok név szerepel a listán.

A névsort az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe hozta nyilvánosságra, felfedve a rajongók előtt a szezon felelős “építészeinek” kilétét. Érdekes, ámbár cseppet sem meglepő, hogy a folytatásnál szinte ugyanazt a sémát követték, mint az első felvonás esetében, azaz a showrunneri szerepkörben tetszelgő Jon Favreau (Vasember, Az oroszlánkirály) itt is nem kevés írói kreditet kapott: a nyolc epizódból rögtön hat az ő nevéhez fűződik, többek között a nyitány és a finálé is.

Mellette a Star Wars veteránnak számító Dave Filoni (The Clone Wars, Rebels) – aki az első évad ötödik részét írta – nyúlt még hozzá a történethez, aki újból a – majdnem – középső epizód megírását kapta feladatul. Itt érdemes megjegyezni, hogy feltételezhetően ebben a részben fog feltűnni először Rosario Dawson Ashoka Tanoként, bár ezt hivatalosan senki sem erősítette meg, hiszen a sztori részleteit továbbra is hétpecsét őrzi.

A másik név, is ismerősen csenghet, ami az író-rendező-producerhez, Rick Famuyiva-hoz (Dope) tartozik. Famuyiva társíróként működött közre az első szezon hatodik részénél, ugyanakkor rohamosztagosként is feltűnt több epizódban. Ezzel szemben a második évadnál már rálicitált korábbi szerepkörére, a hetedik rész megírása mellett pedig a rendezői székben is helyet foglalt – legalábbis a nemrégiben közzétett hivatalos leírása szerint.

És íme az epizódik listája

Első epizód – Jon Favreau
Második epizód – Jon Favreau
Harmadik epizód – Jon Favreau
Negyedik epizód – Jon Favreau
Ötödik epizód – Dave Filoni
Hatodik epizód – Jon Favreau
Hetedik epizód – Rick Famuyiva
Nyolcadik epizód – Jon Favreau

Habár a The Mandalorian első felvonásának a cselekménye komótos tempóban haladt, már az első pillanattól kezdve, Baby Yoda / Gyermek feltűnésén át számos meglepetéssel kecsegtetett, egészen a záró snittig, amikor is Moff Gideon (Giancarlo Esposito) előbukkant lezuhant TIE vadásza roncsaiból, kezében a mandaloriai nép legendás fegyverét, a Sötét kardot szorongatva. A képkocka kivétel nélkül minden rajongót felcsigázott, ámbár benne van, hogy ez a történetszál még nem folytatódik a 2. évadban, ugyanis Esposito nemrég adott interjújában valami hasonlót szellőztetett meg karakterét, illetve szerepét illetően.

A The Mandalorian 2. évada tehát október 30-án érkezik a Disney+-ra, az epizódik pedig heti rendszerességgel fognak érkezni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak