Kapcsolat

Másvilág

The Mandalorian Monopoly jelent meg, amiben Baby Yodára kell vigyázni

blank

blank

A Charles Darrow által feltalált monopóliumos asztali játék valóságos reneszánszát éli: az elmúlt években jelentős számú új tábla jelent meg, rajtuk olyan franchise-okkal, mint például a Gyűrűk Ura, a Trónok harca vagy az Assassin’s Creed – csak hogy párat említsünk. Újonnan ezekhez csatlakozott a Disney saját gyártású tévésorozata, a The Mandalorian is, ami hivatalosan a Monopoly: Star Wars The Mandalorian Edition Board Game nevet viseli, fő feladatunk pedig – a korábbi játékoktól eltérően – nem csupán a pénz gyűjtögetése, hanem egyben Baby Yoda / a Gyermek védelmezése is.

A játékban szokásához híven négy fő vehet részt egyszerre, akik Mando, Cara Dune, IG-11 és Kuiil karaktere közül válaszhatják ki a számukra megfelelőt, ugyanis mindnyájuk egy-egy speciális képességel rendelkezik. A feladat itt is a pénz, azaz a birodalmi kreditek gyűjtögetése, azonban ezen túl Baby Yodát / a Gyermeket is óvnunk kell – neki szintén vannak képességei, melyeket csak bizonyos területekre lépve lehet elsütni.

blank

Ugyanakkor nemcsak a játékosok jelentenek fenyegetést egymásra, menet közben rohamosztagosok, Death Trooperek és Moff Gideon is felbukkan, hogy megszerezzék maguknak a kis zöld barátunkat. Amennyiben sikerrel járnak, a játéknak azonnal vége és nincs győztes, a pálmát pedig csak akkor van lehetőség elvinni, ha sikerül összegyűjteni a maximális kreditmennyiséget.

A Monopoly: Star Wars The Mandalorian Edition Board Game jelenleg még csak az  Amazonról szerezhető be 40 dollár fejében, azonban ha minden jól alakul, előbb-utóbb hazai megjelenésre is sor kerülhet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak