Kapcsolat

Sorozat

The Mandalorian: Sasha Banks karaktere lehet a kapocs a sorozat és a Skywalker kora között

Újabb érdekes teória született a pankrátor rejtélyes karaktere kapcsán.

blank

blank

Pontban egy hete rajtolt el a The Mandalorian második szezonja, és bár a teoretika-gyár ezúttal Temuera Morrison (Star Wars: A klónok támadása) fekete ruhás karakterét vette leginkább célba, az előzetesben feltűnő Sasha Banks (Beyond Wrestling) titokzatos figurájáról sem érdemes megfeledkezni. Egyesek szerint az általa megformált karakter egy inkvizítor vagy sith szimpatizáns lehet, aki hűen szolgálja a Birodalom maradékát, míg mások úgy vélik, a Star Wars: Lázadók mandalori származású hősnője, Sabine Wren az. Ezen elméletek kivétel nélkül helytállóak lehetnek, de a napokban egy új, ezektől nagyon eltérő teória is a felszínre bukott, amely merőben más megvilágításba helyezi a dolgot. Egy u/TheNinjaWhippet nevű Reddit felhasználó szerint ugyanis a pankrátor nem mást, mint az Üresség Akolitusainak egyik tagját személyesíti meg.

Na de kik is valójában az Akolitusok? Nos, ők lényegében egy sith rajongók – különösen Darth Vaderé – és megszállott ereklyegyűjtők csoportját képzik, akik komolyabb szerepben Chuck Wendig Aftermath trilógiájában bukkantak fel először – hasonlóan a Timothy Olyphant (Deadwood) általal megformált Cobb Vanthhoz. Itt a Taris bolygóra utaznak egy nagyobb üzlet révén, hogy megvásárolják a néhai sötét lovag eredetinek vélt fénykardját. Eközben az Új Köztársasággal is gerillaharcokat vívnak, aminek következtében kis híján mindegyikük hidegre kerül.

blank

És itt jön a csavar, az Akolitusok ugyanis említés szintjén már a 2019-ben bemutatott Skywalker korában is megjelentek: a jedi-vadász (Ochi of Bestoon), kinek kezéhez Rey szüleinek vére tapad az ő soraik közül került ki. Ugyanakkor hellyel-közzel egyéb sztorikban is megjelentek, az viszont sosem derült ki, hogy hogyan akadtak össze vagy kerültek közvetett kapcsolatba a feltámasztott Palpatine-nal.

Lehetséges tehát, hogy Banks sorozatbeli figurája lesz a kapocs a The Mandalorian és a Skywalker saga IX. epizódja között, közben magyarázattal szolgálva a palpatineos kérdésre is. Hogy az elképzelés mennyire felel meg a valóságnak, az valószínűleg csak Banks karakterének tényleges feltűnését követve derül ki, de még így is akad három főbb lehetséges tényező, ami alátámaszt(hat) a teóriának. (1) Már Az ébredő Erő során kiderül, hogy Kylo Ren több sith ereklyével rendelkezik, melyekről elképzelhető, hogy az Üresség Akolitusaitól kerültek birtokába; (2) A Skywalker korára Palpatine körül egy valóságos kultusz alakult ki az Exegolon – ők lehetnek akár a sith imádók is; (3) Moff Gideon birtokában van a mandaloriai vezetők fénypengéje, a sötétkard, ami lehetséges, hogy a csoport által jutott Giancarlo Esposito (The Boys, Breaking Bad) karakteréhez. Ugyanakkor az utóbbi némileg megint Sabine-ra reflektál, mivel a fegyver jogos tulajdonosa történetesen ő volt, amit aztán Bo-Katan Kryze-nak adott át (róla szintén biztosan tudni, hogy feltűnik a történetben), de ebbe a kérdésbe most nem merülnénk jobban bele.

Banks az előzetes információk szerint a jövő héten, azaz a november 13-án esedékes epizódban fog debütálni, szóval annyira már nem kell sokat várni, hogy választ kapjunk kérdéseinkre.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak