Kapcsolat

Gaming

Tippek-trükkök: így lehet megkaparintani Odin lándzsáját az Assassin’s Creed Valhallában

A skandináv mitológia főistenének nemcsak nevét, de fegyverét is rettegik, így hát a játékosoknak mindenképpen érdemes megkeresniük a Valhallában.

blank

blank

Egy ideje már tudható, hogy a múlt héten megjelent Assassin’s Creed: Valhallában akár mitikus tárgyakra is vadászhatunk, ha úgy tartja kedvünk. A napokban már felfedtük Thor pörölye, a Mjölnir, valamint Arthur király kardja, az Excalibur megkaparintásának mimódját. És bár ezek a fegyverek sem számítanak kispályásnak a vikinges orgyilkosos etap világában, mégis eltörpülnek Odin, az északi istenek királyának lándzsája, a Gungnir mellett. Ez egyébként az egész isteni világ, egyben a játék legerősebb fegyvere is, ennek fényében pedig határozottan jó, ha magunknál tudhatjuk.

Annak érdekében, hogy a Gungnirt forgathassuk a kezünkben először is teljesítenünk kell a program cselekményének egyik mellékszálát, ami az „A Brother’s Keeper” címet viseli. Ehhez – csakúgy mint a Mjölnir esetében – végig kell játszanunk a játékot, hiszen ez a történet is Norvégiában játszódik. Ide kell visszatérnünk és megismerkednünk főhősünk, Eivor testvérével, Sigurddal. Az ő oldalán kell különböző missziókat végrehajtanunk, melyek utolsó fejezete a Meggyilkoltak Csarnokába kalauzol el minket. Itt pedig magával a nagy Odinnal kell összemérnünk harctudásunkat, ezt a csatát azonban csak úgy nyerhetjük meg, ha nem csupán nyers erőnket, de eszünket is segítségül hívjuk. Miután Odint legyőztük, szembe kell nézünk egy Hidden Ones nevű csoporttaggal, Basimmal is, majd miután hidegre tettük őket, elindulhatunk a lándzsa keresésére. Ehhez a Hordafvlke nevezetű régióba kell elutaznunk, ami az ország északkeleti részén fekszik. Elég zord vidék, amit leginkább tengerről érdemes megközelíteni. Itt hatalmas fjordokat kell megmásznunk, hogy aztán hókupacokon és zord hegyi terepen átverekedve magunkat elérjük a Goinnhellir barlangot, minek végén találjuk a falból kinyúló Gungnirt. Ezek után pedig nincs más dolgunk, mint kihúzni onnan és elfoglalni méltó helyünket az istenek sorai között.

Az Assassin’s Creed: Valhalla november 10-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Series S/X-re, de 19-én PlayStation 5-re is megérkezik a masina nyitócímeként.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak