Kapcsolat

Tech

Tiszta arany AirPods Max vagy PlayStation 5 valakinek esetleg?

Nem kici, de lekalab nem isz ócó – Ady Ender

blank

blank

A Caviar vállalat nevét a luxuskivitelű termékekről (értsd: mindenhol arannyal és/vagy más hasonló árfekvésű anyagokkal borított) ismerhetik azok, akik időről-időre felkapják a fejüket egy-egy pofátlanul fényűző termék kapcsán. A sorhoz most az a tiszta arany AirPods Max csatlakozik, melyet szintén a nevezett cégnek köszönhetünk. Ha eddig nem lett volna elég drága az Apple terméke vagy a brit Truly Exquisite által limitált számban készült, 24 karátos PlayStation 5, akkor most már biztosan az lesz.

A fekete és fehér színben is elérhető fejhallgató mindösszesen csupán 108 ezer dollárba (körülbelül potom 30 millió forintba) kerül. Ami tulajdonképpen igen jutányos ár annak fényében, hogy a fejpánt részét “ritka krokodilbőrrel” borították, és összesen 750 gramm (!) tiszta aranyat használtak fel a képen is látható felületekhez. Magyarán nem csupán aranyozott, hanem tiszta arany AirPods Max boldog tulajdonosai lehetünk, ha egy sportkocsi árát ráköltenénk zenei ízlésünk mutogatására és nyaki ízületeink elpusztítására.

blank

De ha ez nem lenne elég, akkor a készlethiánnyal küzdő és emiatt csillagászati áron vesztegetett PlayStation 5-ért elkért összeg is aprópénznek tűnik majd a cég másik terméke, a Golden Rock mellett. Persze nem árt neki saját asztalt beüzemelni, mert laza 20 kilogrammnyi (!!) 18 karátos aranyat használtak fel a kicsikéhez, melynek egyedi formáját az aranytömbök geometriája ihlette. Ja, és a “ritka krokodilbőr” borítás itt sem maradhat el, amely a kontroller markolatát díszíti.

blank

A cég ugyan hivatalos árral itt nem büszkélkedik, de csupán a felhasznált arany piaci ára mintegy 300 millió forintra rúg, amit a miheztartás révén azzal szemléltetnénk, hogy ennyit van aki egy élet alatt sem keres meg. Persze ez az összeg kúszhat jóval magasabbra is, hiszen igen exkluzív példányról van szó: csupán egyetlen darab készül belőle megrendelésre. Csak takarítás közben le ne essen, mert lyukat üt a márvány padlózaton, és még az arany borítás is eldeformálódik, a végén pedig mehet a méh telepre…


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak