Kapcsolat

Film

Több formátumban is feldolgozza a Netflix Keanu Reeves BRZRKR című képregényét

Nem meglepő.

blank

blank

Az utóbbi időben talán már mindenki számára világossá vált, hogy Keanu Reeves (Mátrix) igencsak sokoldalú tehetség: a John Wick-trilógiának köszönhetően másodvirágzását élő színész a filmezés mellett belekóstolt nemrégiben a videójátékok világába (Johnny Silverhandként üde színfoltja volt a krisztusi gyötrelmeket átélt Cyberpunk 2077-nek), valamint Matt Kindt író és Alessandro Vitti rajzoló hathatós közreműködésével egy régi nagy álmát is megvalósítva elkészítette saját képregénysorozatát, ami a BRZRKR címet kapta. A BOOM! Studios gondozásában megjelenő mű [amely egy több mint 80 ezer éve élő, halhatatlan harcosról szól, aki újabban az Egyesült Államok kormányának dolgozva igyekszik megismerni saját eredetét] rövid idő alatt hatalmas siker lett (a képregényről írt élménybeszámolónkat ITT olvashatjátok el), és bár még csak az első füzet olvasható a tizenkettőből, de már most több mint 600 000 példányt értékesítettek belőle, ezzel pedig a BOOM! történetének legkelendőbb darabjává vált. Ugyanakkor ezen eladási számaival nemcsak a kiadó dobogóján jutott hely a BRZRKR-nek, hanem a teljes képregényes eladási listákon is, aminek közvetlen második fokán ácsoroghat a Jason Aaron és John Cassady által megalkotott, újrázott Star Wars történet(ek) után. A diadalmenetet látva pedig várható volt, hogy valamelyik stúdió lecsapjon a jogokra, és képernyőre is átültesse Reeves vízióját.

A befutó végül a Netflix lett, [igaz, ez nem annyira meglepő, dacára annak, hogy a kaliforniaiak nemrégiben “first look” megállapodást kötöttek a BOOM!-mal, ami annyit tesz, hogy amennyiben fantáziát látnak a sztoriban, ők tehetnek először ajánlatot a megfilmesítésért], ráadásul azonnal duplázva a tétet: amellett, hogy élőszereplős filmet készítenek a képregényekből Reeves főszereplésével, egy anime is érkezni fog (szintén Reeves szinkronszínészi főszereplésével), ami egyfajta előzménytörténetként fog funkcionálni – jelentette a The Hollywood Reporter.

blank

Az egész estés BRZRKR filmről egyelőre csak annyit árult el a Netflix, hogy szorosan követni fogja a képregény történetét, az anime pedig azt a célt fogja szolgálni, hogy jobban megismertesse velünk az univerzum világát. Hogy Reeves mellett kik alkotják majd az alkotógárdát, arról még korai volna beszélni, ahogy a megjelenésről is, ugyanis a projekt szinte még csak most feküdt fel a tervezőasztal felületére.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak