Kapcsolat

Tech

Több PlayStation 5 van a felvásárlóknál, mint a boltokban

Teljes üzletág épült ki az első napos felvásárlásra.

blank

blank

Aki idén egy PlayStation 5 játékkonzolt szeretne a karácsonyfa alatt látni, annak nemhogy előre kellett gondolkodnia, de egy jókora adag szerencsére is szüksége volt. Most már csak az idő lesz képes orvosolni ezt a problémát, vagy a legszélsőségesebb esetben lehet még kilincselni a felvásárlóknál. Mielőtt azonban bárki mást gondolna, utóbbi megoldást senkinek sem ajánljuk, mert aki beadja a derekát, ezzel is csak egy végfelhasználót megkárosító jelenséget erősít.

A helyzet ugyan világszerte elkeserítő, de ami még mindközül is kiemelkedik, az Nagy-Britannia, ahonnét konkrét számokkal is tudunk szolgálni. Mindössze egyetlen csoport (az egyébként világszerte működő CrepChief Notify UK) birtokában levő, és természetesen jócskán a bolti ár fölött eladásra kínált PlayStation 5 masinák száma mostanra meghaladta a 3500 darabszámot, ami több mint amennyit a hivatalos brit kereskedők összesen a polcaikra pakoltak.

blank

A teljes igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy a felvásárlóknál levő PS5 készlet nem egyetlen személy kezében összpontosul. A csoport több ezer tagot számlál, melynek tagjai mindenkit megelőzve jutnak hozzá az eladásra kínált eszközökhöz azáltal, hogy a weboldal üzemeltetői értesülnek először a szállítmányok pontos célhelyéről és időpontjáról. Ezeket a masinákat végül botokkal vásárolják fel, hogy aztán az előfizetéses alapú rendszerükben terítsék a potenciális vásárlóik elébe elképesztően magas árakon. A PlayStation 5 konzol hazai készleteinek helyzetéről hasonló felmérések ugyan nem születtek, úgyhogy csak nem hivatalosan mondhatjuk azt, valószínűleg nincs ez másként a La Manche-csatornán innen sem.

A Sony persze ígéri, hogy a készleteket mihamarabb újratöltik, ami nem csoda, hiszen a tokióiak újgenerációs eszköze lett minden idők legjobban fogyó konzolja. Így a felvásárlási láz persze jó hír a japán gyártónak, aki egy újabb pipát tehet az eladási adatok mellé. Ez viszont már kevésbé jó hír a végfelhasználónak, aki csak a gyereknek, párjának vagy magának szeretne egyet belőle, hogy játszhasson a generációt nyitó játékokkal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak