Kapcsolat

Gaming

Többen is állítják, hogy csúszik a Battlefield 2042 megjelenése

A harcmező hírnökei máskor csapnak össze?

blank

blank

2018 nem volt azért még olyan régen, a DICE által fejlesztett Battlefield-sorozat híveinek viszont elég hosszú idő lehet, lévén ekkor nyüstölhették az FPS/TPS-játék legutóbbi darabját, a Battlefield V-öt. Várakozásuknak azonban idén vége szakad, október végén ugyanis érkezik a Battlefield 2042, mely az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktust, és az éghajlatváltozás pusztító hatásait fogja bemutatni az Európai Unió összeomlása utáni időszakban. Ám úgy tűnik, üröm került az örömbe, hiszen többen is azt állítják, hogy a játék megjelenése csúszik, csak abban nem értenek egyet, mennyit.

Az első “fecske”, aki a vélt halasztásról hírt adott, Jeff Grubb, a VenturBeat bennfentesnek számító újságírója volt (ő próbálta meg összerakni a Dead Space Remake vázát is), aki Twitter-csatornáján azt írta, hogy a héten több programot is el fognak halasztani, majd kommentben hozzátette, hogy konkrétan egy játékra gondolt. Persze nem a Battlefield 2042 jutott először a hozzászólók eszébe, hanem a Forza Horizon 5. vagy a Halo: Infinite, ám később kiderült, hogy bizony a DICE játékáról van szó.

Grubbhoz csatlakozott az Xbox Era alkalmazásában álló Nick Baker, aki annyit tett hozzá, hogy nem tudja mikorra tolták el a programot. Cade Onder a ScreenRant-tól már pontosabban fogalmazott, szerinte a Battlefield 2042 idén már nem, csak jövőre fog megjelenni, ennek viszont ellentmond Tom Henderson (aki a Call of Duty 2022-es epizódjáról is szivárogtatott a minap) tweetje, szerinte ugyanis nem hónapokról, hanem csupán hetekről van szó, és november végén fog piacra kerülni az IP.

Egyelőre sem a DICE, sem a kiadásért felelős EA nem kommentálta az értesüléseket, de valami tényleg lehet a dologban, mivel a Battlefield 2042 szeptemberre kitűzött nyílt bétatesztjének időpontját még mindig nem erősítették meg, dacára annak, hogy már csak bő két hét van hátra a hónapból. De a megjelenési dátum is változatlanul október 22-re van belőve, szóval könnyen lehet, hogy tényleg akkor jön a játék, vagy a két stúdió még vár a bejelentéssel. Mint minden, ez is kiderül idővel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak