Kapcsolat

Film

Tobey Maguire mégiscsak benne lesz a Pókember: Nincs hazaútban?

A film előzetesének egy easter eggje legalábbis erre utal.

blank

blank

Minden bizonnyal 2021 leginkább várt filmjei közé tartozik a Pókember: Nincs hazaút, mely a Tom Holland (Mindig az ördöggel, Chaos Walking) által alakított főhős harmadik (és könnyen lehet, hogy utolsó) kirándulása lesz az MCU-ban. A cselekményről még mindig nem sokat tudni, ám a múlt héten megjelent előzetes némiképp tisztázta a képet, eszerint valóban megnyílik a Multiverzum, aminek köszönhetően a falmászó régebbi ellenfelei (Doktor Oktopusz, Electro, és a Zöld Manó) is képbe kerülnek, hogy megkeserítsék a lelepleződött Peter Parker életét. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy az ikonikus karaktert korábban eljátszó Andrew Garfield (A fegyvertelen katona), és Tobey Maguire (A nagy Gatsby) szintén tiszteletüket teszik a filmben. A trailerben egyiküket sem lehetett látni, ám volt egy arra utaló apró jel, hogy utóbbi mégiscsak benne lesz a filmben.

A saszemű rajongók szúrták ki azt az apróságot (nevezzük easter eggnek), hogy a már említett Oktopusz megjelenésekor (aki ugye a 2004-es Pókember 2.-ben volt a hálószövő nemezise) Holland karaktere (mielőtt felöltené pókruháját) olyan szürke zakót, inget és nyakkendőt visel, ami kísértetiesen hasonlít arra, amit Maguire-ön lehetett látni a Pókember 3.-ban. Ez pedig véleményünk szerint két dolgot jelenthet: azt, hogy a színész tényleg visszatér a szerephez, és vállt-vállvetve küzd Holland mellett, vagy az alkotók egyszerűen csak ilyen módon tisztelegnek előtte, hiszen a 2000-es években mégiscsak háromszor bújt Pókember bőrébe, ráadásul ő formálta meg először a hőst egy nagy költségvetésű Marvel-filmben, neve kis túlzással élve egybeforrt a figurával, ezért nem lenne meglepő, ha utóbbiról lenne szó.

blank
Tényleg hasonlít, vajon ez jelent valamit? (Forrás: ScreenRant)

Természetesen a másik eshetőség is szóba jöhet, mivel Oktopusz ugye egy másik Pókember- univerzumból származik, ezért nem tudhatja, hogy ebben a valóságban Holland karaktere Peter Parker. Ezért adja magát az a forgatókönyv, hogy mikor a fémcsápos gonosztevő száját elhagyja a „Hello, Peter” üdvözlés, annak címzettje valójában Magiure, csak a Marvel egy ügyes technikával elérte, hogy Holland-ra asszociáljunk. Mindezt azért, mert tudják, hogy a rajongók képkockáról képkockára átfésülik a trailert, hátha találnak valamiféle utalást.

Bárhogy is legyen, annyi biztosnak tűnik, hogy a Pókember: Nincs hazaút december 16-án debütál a magyar mozikban Tobey Maguire-el vagy nélküle.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak