Kapcsolat

Sorozat

Tovább folytatódik az istenek harca a Netflixen

A streamelős óriás hivatalosan is zöld utat adott a Zeusz vére című, nagysikerű anime folytatásának, melyhez egy rövid kedvcsináló is érkezett – és ez még nem minden.

blank

blank

Zeuszról, a mennydörgés görög istenéről már az iskolában is azt tanították, hogy gyakorta álruhát öltött magára, hogy az emberek közé férkőzzön. Eközben olykor-olykor az is megesett, hogy – Héra legnagyobb bánatára – halandó nőkkel hálta el az időt, valamelyik egyéjszakás légyottjából pedig biza még gyermeke is született. Nos, történetesen az október 23-án indult sorozat, a Zeusz vére is egy ilyen sarjat, Hérónt állítja a középpontba, aki épp akkor ismeri meg eredetét, amikor az olümposziak és a titánok közt háború dúl, vérengzésük pedig a nyomorúság szélére sodorja az emberiséget. Igen ám, ez a harc azonban még korántsem ért véget, a siker nyomán ugyanis a Netflix zöld utat adott az isteneknek, hogy tovább hadakozzanak egymással egy második évad keretében.

A hírről az NX számolt be a Twitteren, amit ráadásul egy rövid előzetest is megtámogattak. Ebben az első évad során látott Jósok láthatóak, akik elmondják, hogy már jó előre előre látták a produkció második szezonjának eljövetelét. Ugyanakkor a bejegyzés (és persze a Jósok) arról nem ejt(enek) szót, hogy erre mikor kerül sor, ellenben a felvetéssel, ami szerint a kaliforniaiak már egy harmadik évad elkészíttetését is felvettek a terveik közé. Ez mindenképpen jó hír lehet mind nekünk, mind az alkotóknak, Charley és Vlas Parlapanidesnek (Halhatatlanok), akik nemrégiben elmondták, hogy eredetileg öt szezonosra tervezték meg projektjüket.

A Castlevania és a Seis Manos-ról már ismeretes stúdió, a Powerhouse Animation Studios legújabb alkotása ugyan megintcsak az animék stílusát idézi, de mivel amerikaiak készítették és nem Japán stúdióhoz kötődik, ezért nem nevezhető annak. Ennek ellenére az animék motívumai mind felsorakoznak benne, és bár az alapkoncepció a mitológiákból merít jobban, az olyan jól ismert figurák, mint a tengeristen Poszeidón, a művészetek istene, Apollón, valamint a pásztorok, utazók és kereskedők istene, Hermész mellett teljesen új alakokat is bemutat – ilyen például a már említett Hérón is –, miáltal egy teljesen újszerű történetnek lehetünk szemtanúi.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak