Kapcsolat

Másvilág

Trónok harca: George R.R. Martin fotón mutatta meg az eredeti pilot epizódos cameoját, ami végül nem kerülhetett képernyőre

Hát így mulat az író egy dothraki lagziban.

blank

blank

Az élő legendaként említhető írót, George R.R. Martint az ihlet helyett ezúttal a mesélőkedv szállta meg, saját blogján pedig egy olyan kulisszafotót tett közzé, ami még a Trónok harca eredeti pilot epizódjának forgatásán készült be nem mutatott cameoszerepéről. A szerző a tervek szerint Daenerys Targaryen és Khal Drogo Marokkóban forgatott esküvőjén tűnt volna fel a brit színész, Ian McNeice (Doc Martin) oldalán, aki akkoriban Illyrio Mopatist, Pentos magiszeterét alakította.

blank

„Sajnálatos módon mindketten a vágószoba padlóján végeztük, mikor Dany szerepét újrakasztingolták és az egész esküvőt a nulláról kellett leforgatni. Ian McNeice egyébként félelmetesen játszott [Illyrio szerepében], de ütemezési problémák miatt már nem tudta vállalni az újrázást (ekkot vette át helyét Roger Allam). Jómagam pedig soha nem találtam megfelelő időpontot egy újabb felbukkanásra, de talán jobb is, hogy így alakult.” – mellékelte a kép mellé R.R. Martin.

A tiszta lappal indulásra a pilotot ért, egyhangú negatív kritikák miatt volt szükség, ennek azonban már sok addigi szereplő is kárát látta – McNeice mellett ideértve például a Daeneryst alakító Tamzin Merchantot (Büszkeség és balítélet) is.

D.B. Weiss és David Benioff egyébként bepróbálkoztak még Martinnál egy esetleges cameo-invitálással, a szerző azonban elutasította a felkérést mondván, hogy A tűz és jég dala hatodik, The Winds of Winter című kötetére szeretne összpontosítani. Azóta persze eltelt egy csomó idő, a sorozat is véget ért, lassan a House of the Dragon is befut, a regényciklus hatodik darabja azonban még mindig sehol. Néhány hónappal ezelőtt Martin szintén a hivatalos weboldalán szólalt meg ez ügyben, elmondása szerint a koronavírus okozta kényszerű elszigetelődés segített neki a további fejezetek megírásában, és reményei szerint jövőre akár el is készülhet a teljes sztorival. Hogy ez végül megvalósul-e, azt csak ő tudja, mi mindenesetre izgatottan várjuk, hogy végre tényleg megfújjanak minket a tél szelei.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak