Kapcsolat

Gaming

A Ubisoft Forward legfontosabb bejelentései

blank

blank

A Ubisoft a minap tartotta meg az E3-pótló rendezvényét, a Ubisoft Forwardöt. A cég már július 6-án közzétette a prezentáció menetrendjét, és még egy ingyen PC-s Watch Dogs 2-t is ígért azoknak, akik figyelemmel követik a műsort. Végül a megnövekedett forgalom miatt az utóbbi kiosztására csak visszamenőleg kerülhet sor, ám ettől függetlenül így is megérte követni a leleplezéseket, ugyanis többek közt hivatalosan is megmutatkozott a Far Cry 6, megjelenési dátumot kapott az Assassin’s Creed Valhalla, és a Watch Dogs: Legionből is érkezett egy kiadósabb ízelítő.

Watch Dogs: Legion

A harmadik kügyü-betyáros játékot a tavalyi E3-n jelentették be, és eredetileg március 6-án debütált volna PC, Xbox One és PlayStation 4 platformokon, a Ubisoft azonban elhalasztotta a megjelenést.

blank

A játékról az tudható, hogy a futurisztikus jövőben, 2050-ben játszódik Londonban, amit egy militarista biztonsági cég, az Albion vezet a kormány megbízásából. A történet szerint az előző Watch Dogs-játékokból megismert DedSec hackercsapat veszi fel a küzdelmet az elnyomó tech rezsimmel – őket képviseljük mi. Ami azonban igazán érdekessé teszi az egészet, hogy ezúttal egyetlen kulcsfigurát sem kapunk, tetszés szerint bármelyik londoni polgár bőrébe belebújhatunk, akik – az ígéretek szerint – mindnyájan saját háttértörténettel és egyedi képességekkel rendelkeznek. A játékmenet során egy szupercsapatot kell összeverbuválnunk, akik közt lehet robotpókokkal operáló tech-zseni, ügynök, vagy akár építőmunkás, ugyanakkor a küldetések alakulását nagyban fogja befolyásolni, hogy éppen melyik karakterrel vágunk neki. Továbbá ha az egyik karakterünk elesik, attól végleg búcst kell vennünk.

A tavalyi E3 keretein belül már kaptunk egy kiadósabb játékmenet bemutatót, amihez a Ubisoft Forward most egy majd’ nyolc percen át mozgó játékmenet előzetest is társított. A videó a különböző karakterstílusokat hivatott prezentálni. Íme:

A játékmenet bemutató mellett egy nagyon ütős rövidfilmet is kaptunk, amit Alberto Mielgo rendezett. Mielgo olyan filmek látványvilágán dolgozott korábban, mint a Pókember – Irány a Pókverzum!, de egyebek mellett ő rendezte a netflixes Love, Death & Robots: The Witness című epizódját is az alább látható kisfilm leginkább az utóbbira hajaz.

A Ubisoft október 29-re tűzte ki a Watch Dogs: Legion megjelenési dátumát, azonfelül pedig az is kiderült, hogy a program Xbox One verziója támogatni fogja a Smart Delivery funkció azaz ingyenesen frissíthetünk majd az Xbox Series X-re és fordítva. A játék PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re érkezik majd, de értelemszerűen később a következő generáiós konzolokon is tiszteletét teszi.

Assassin’s Creed Valhalla

Bár a műsor túl sok újdonsággal nem kecsegtetett az Assassin’s Creed Valhalla szempontjából, amit ne tudtunk volna már, – leszámítva, hogy először láthattuk mozgásban – a játékmenet mellett fény derült a megjelenési dátumra is: a program november 17-én kerül a boltokba. Első körben PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re érkezik majd, de a követekző generációs konzolok megjelenésekor azonnal elérhetővé válik az új gépekre is.

Újdonsült érdekesség még, hogy újra lehetőségünk lesz elvegyülni a tömegben, macskákat szelídíthetünk meg, hogy patkányokat hajkurásszanak a hajónk fedélzetén, lehet majd halászni és parkouros kihívásokat is teljesíthetünk.

Far Cry 6

A műsor egyik fő attrakciójának kétségtelenül a Far Cry 6 CGI előzetese számított. Ugyan a francia cég a játékmenetet egyelőre nem demonstrálta, de az igen ütős trailer mellett azért kiderült egy s más a játékról: többek közt megtudtuk, hogy a hatodik rész némileg visszakanyarodik a Far Cry széria gyökereihez, ugyanis ismételten egy paradicsomi szigetet kapunk játéktérként, amit Kuba inspirált. Továbbá az is kiderült, hogy egy Dani Rojas nevű karakter bőrébe bújunk majd, a feladatunk pedig az lesz, hogy leszámoljunk a Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian) által megformált diktátorral, Antón Castilloval és rezsimjével. Valamint ezt nem feltétlenül egyedül kell véghezvinnünk, tudniillek egy kétfős online kooperatív móka lehetősége is a rendelkezésre áll majd.

Plusz jó hír, hogy a programra nem kell már sokat várnunk, ugyanis a Ubisoft elárulta, hogy a Far Cry 6 2021. február 18-án érkezik majd PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és PC-re (a Uplay és az Epic Games Store kínálatába) egyaránt, valamint a Uplay+ előfizetői szolgáltatás felhozatalának is a része lesz.

Hyper Scape

A PUBG és a Fortnite sikere nyomán kialakult battle royale-örületből a nagy kiadók sem akartak kimaradni, az EA és az Activision után pedig a Ubisoft is úgy döntött, beszáll a buliba: nemrégiben jelentették be saját battle royale FPS-üket, a Hype Scapet. A játékról korábban annyi derült ki, hogy egy darabjaira hullú, fiktív VR sportjátékba csöppenünk, amelyet Crown Rush-nak neveznek. A játékban egyszerre száz fő vehet részt hármas csapatokban verődve, azonban a többi battle royale formulával ellentétben a győzelemnek nemcsak a túlélés az egyetlen kulcsa: a térkép különböző pontjain időnként egy korona bukkan fel, amit ha sikerül megkaparintani és birtokolni 45 másodpercig, az megelőlegezi a meccs befejezését és a győzelmet is egyben.

blank

A Ubisoft Forward keretein belül egy a Hyper Scape történetére fókuszáló CGI előzetes is érkezett, amiből az derül ki, hogy a történet szerint 2054-ben a Föld megsínylette a túlnépesedést, ezért sokan a Crown Rush-ban keresnek menedéket, ahol azonban rejtélyes események kezdenek kibontakozni.

Az előzetessel egyidejűleg azt is bejelentették, hogy elindult a program nyílt bétatesztje, amit bárki kipróbálhat a Uplay kliensprogramon keresztül.

További bejelentések

Ugyan a Ghost Recon: Breakpoint-nak közel sem az a legnagyobb hibája, hogy nem lehet egyedül játszani, ám nagyon sokan ezt tartják az egyik főbb hiányosságnak. Ez azonban hamarosan változni fog, ugyanis a franciák bejelentették, hogy a soron következő 2.1.0 frissítéssel megkpajuk az MI által vezérelt társakat, akiket alaposan személyre is szabhatunk. Hogy a frissítés pontosan mikor debütál, az nem derült ki, de a Ubisoft szerint belátható időn belül számíthatunk rá egy sor más extra és hibajavítás társaságában.

Továbbá július 16. és 29. között rendezik meg a játékban a Resistance! eseményt is, amiben lázadók mellé szegődhetünk.

Augusztus 6-án iOS és Android alapú készülékekre is ellátogat a Ubisoft brutálisan népszerű, 2D-s verekedős játék, a Brawlhalla, ráadásul cross-play támogatással érkezik – azaz lehetőségünk lesz összecsapni a PC, PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch játékosokkal.

Ugyanakkor nem csak a Brawlhalla az egyetlen mobilos bejelentés: augusztus 7-én Tom Clancy nevével fémjelezve debütál majd az Elite Squad is, amiben a Ubisoft-játékok népszerű karakterevel kell 5-5 elleni csatákat vívnunk, de a játék a PVP meccseken túl egyjátékos kampánnyal is rendelkezik. Az Elite Squad szintén iOS-re és Android-ra érkezik.

Végül pedig a 2.5 dimenziós hibaalapú motoros játék, a Trials Rising is kap július 16-án egy plusz pályát, a Gigatrack-ket, ami a játék eddigi leghosszabb és legőrültebb pályája lesz.

A show végén a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot bejelentette, hogy hamarosan egy újabb Ubisoft Forward adásra lehet számítani, ugyanis közel sem mutatták még be az összes projektjüket. Arról nem esett szó, hogy a folytatásra mikor kerül sor, de feltételezhetően még a nyár folyamán.Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak