Kapcsolat

Tech

Úgy fest, hogy az Apple hajlítható kijelzőjű iPhone-ja idén sem jelenik meg

A türelem hajtogatható iPhone-t terem.

blank

blank

A mobileszközök piacán már a második generációjukat élik a hajlítható kijelzőjű eszközök, legyen szó a Samsung Galaxy Z Fold, illetve Flip szériáról; vagy éppen a technikailag inkább dupla kijelzőjű LG Wing és G8X thinQ Dual Screen telefonokról. De ott van még a Huawei Mate X / XS is, na meg az idehaza mostanában kevésbé felkapott Motorola is a Razr készülékekkel. Az okostelefonok térhódítását beindító Apple viszont még nem szállt fel a vonatra, pedig már egy jó ideje pletykálnak a hajlítható iPhone-okról.

Egyelőre pedig nagyon úgy fest, hogy az amerikai vállalat nem is kapkodja el a dolgot, jelen állás szerint ugyanis legkorábban 2022-ben mutatkozhat be az első ilyen iPhone. A cég történetét ismerve ezen aligha van bármi meglepő, hiszen a nagysikerű iPod sem az első zenelejátszó volt. De ugyanez igaz az iPhone-ra, iPad-re, vagy éppen az Apple Watchra is. A cég üzleti stratégiája ugyanis nem az elsőségre, hanem a minőségre való törekvés.

Nem zörög a haraszt…

Az első komolyabb pletykák még 2020 júniusában láttak napvilágot az Apple hajlítható iPhone prototípusáról. Idén januárban viszont már az a hír járta, hogy eddig csak a kijelző készült el, és nincs bebetonozott terv arra vonatkozóan, hogy mikor kerülhet forgalomba a készülék. Az pedig megint más kérdés, hogy mennyire akar beszállni az Apple a versenybe. De egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csupán presztízskérdés, de egyben a telefonok jövőjének egyik megreformálója lehet a [továbbfejlesztett] technológia.

blank

Kardinális kérdés továbbá, hogy az Apple vajon milyen árat szabna az eszközöknek, melynek versenytársai már így is csillagászati áron mennek. Az almásokat ismerve nem kizárt, hogy külön sorban kell majd keresni a nullák végét, miután átszámoltuk forintra az árat. Persze nemcsak az Apple számára presztízs a hajlítható kijelző, hanem a vásárló számára is – egy ilyen eszköz ugyanis egyenesen státuszszimbólum lehet, már amennyiben olyan a megvalósítása.

Jóslatoknak amúgy sem vagyunk híján, 2018-ban a Bank of America egyik elemzője még 2020-as megjelenésről beszélt. De már előtte két évvel, az LG hajlítható kijelzőinek feltűnésekor felröppent a pletyka, utána 2017-ben névtelen iparági forrásokra hivatkozva a The Investor számolt be ugyanerről. Azóta is gyakorlatilag minden évben felüti a fejét valami hasonló, hogy majd két év múlva “mostmáraztántényleg”… Ezúttal már sikeres tesztekről szólnak a hírek, az egyre szaporodó szabadalmak pedig egyértelmű jelei annak, hogy valami határozottan készülődik az Apple háza táján. A kérdés tehát továbbra sem az, hogy lesz-e hajlítható iPhone, sokkal inkább az, hogy mikor. Ezúttal azonban már közelebbi időpontokról regélnek, tehát van remény, hogy már nem kell sokat várnunk rá.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak