Kapcsolat

Gaming

Úgy fest, idén is elmarad a videójátékok nyári ünnepe

Egyszer minden véget ér.

blank

blank

Igen, az Electronic Entertainment Expóról, avagy az E3-ről van szó, mely 1995-ös megalakulása óta immáron másodszor maradhat el. Első ízben tavaly, a COVID-19 járvány révén fújták le a rendezvényt, idén pedig ugyanezen apropóból halasztja el a szervező ESA (Entertainment Software Association) a videójátékok nyári ünnepeként számontartott eseményt – már amennyiben lehet hinni a helyszínül szolgáló város, Los Angeles turisztikai hivatalából származó jelentésnek.

A korábban már felröppent hírek alapján ezen igazából aligha lepődünk meg, az ESA ugyanis kifejezetten digitálisan, az online térben szeretné megrendezni az eseményt, bár egyelőre ehhez is számos nagyobb cég támogatását, részvételét várja. Ha pedig minden jól megy, akkor erre június 15 és 17 között, egy háromnapos, élőben közvetített rendezvény keretében kerülhet majd sor, melyet előzetesekkel és játszható demókkal támogatna meg a szervezet.

blank

A pesszimista nézőpont szerint ez akár az utolsó szög is lehet az E3 koporsójában, amiért az elmúlt években számos nagyobb kiadó kihagyta a videójátékok nyári ünnepét, helyette pedig saját rendezvények keretében mutatták be portékáikat: Az Electronic Arts például saját “mini-E3” műsort tart az Electronic Entertainment Expo előtt, de ugyanitt említhetjük még az Activision-t, akik már régóta nincs jelen, ahogyan a Sony és a Ubisoft sem. Az ESA viszont még nem adta fel: “Meg tudjuk erősíteni, hogy az E3-élmény 2021-es átformálásán dolgozunk, és hamarosan közzétesszük, hogy hogyan hozzuk össze a globális videójátékos közösséget. Nagyszerű tárgyalásokat folytatunk kiadókkal, fejlesztőkkel és cégekkel, melyek részvételéről hamarosan tájékoztatást adunk” – nyilatkozta a szervezet egy szóvivője.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak