Kapcsolat

Film

Úgy fest, kiderült, hol fog debütálni a Fekete Özvegy

A kérdés számunkra azonban továbbra is nyitva áll.

blank

blank

Amikor szűk két évvel ezelőtt a mozinézők döbbenten és leesett állal felálltak a székükből a Bosszúállók: Végjáték után, még abban a hitben ringatták magukat, hogy egy esztendő múlva ugyanitt fognak ülni, csak ezúttal már Natasha Romanoff (azaz Fekete Özvegy) első önálló kalandját figyelve csúszik majd a popcorn és a kóla. A természet viszont másképp gondolta, és a tavalyi év elején kitört a koronavírus-járvány, amely szép lassan leigázta a világot. Ennek hozadékaként pedig a mozik is bezárták kapuikat, egyelőre bizonytalan időre. Persze mindenki arra számított, hogy csak átmeneti üresjárat lesz, és maximum az év közepére minden visszatér a normális kerékvágásba. Ám sajnos nem így lett, a vírust nem sikerült azóta sem elűzni életünkből, a stúdiók pedig nem tehettek mást, mint sorra elhalasztották filmjeik bemutatóját (vagy áttértek a streaminges megjelenésre). Ez történt a Fekete Özveggyel is, melyet eredetileg 2020. május 1-én mutattak volna be, ám a pandémia miatt ezt előbb november 6-ra, majd 2021. május 7-re halasztották. És felmerült ugyan egy harmadik csúsztatás lehetősége is, egy friss hír szerint azonban ez már a végleges dátum marad.

A Deadline számolt be róla, hogy Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója tájékoztatta a részvényeseket az aktuális éves találkozón, hogy a Fekete Özvegyet mindenképpen be fogják mutatni május 7-én, méghozzá a mozikban. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert természetesen felmerült annak a lehetősége is, hogy a Raya és az utolsó sárkányhoz, valamint a Mulanhoz hasonlóan a gyöngyvászon helyett ez is a mostanság óriási mérföldkövet elért Disney+-on debütál majd. Chapek és a film producere, Kevin Feige azonban azért kardoskodtak, hogy ez ne legyen így, és mindenképpen moziban láthassák a rajongók Ms. Romanoff budapesti küldetését. Álmuk pedig úgy tűnik, valóssággá válik, hiszen a Deadline arról is írt, hogy a filmszínházak New York után Los Angelesben is megnyitják kapuikat. Természetesen ez nemcsak a Fekete Özvegyet érinti, de a többi stúdió úgy tűnik, még a kivárásra játszik, hiszen több blockbuster (Nincs idő meghalni, Halálos iramban 9.) újabb halasztással kénytelen szembenézni. Apró jó hír viszont, hogy ennek köszönhetően a korábban háromszor is eltolt Hang nélkül 2. premierjét előrébb hozták szűk négy hónappal.

Hogy a Fekete Özvegyet a hazai közönség is május elejétől láthatja-e a mozikban, azt nem tudni, de bízzunk benne, hogy addigra nagyjából visszatérhetünk a normális életünkhöz.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak