Kapcsolat

Film

Úgy tűnik, nem Robert Downey Jr. az egyetlen leszerelt szuperhős-veterán, aki visszatérhet szerepéhez

Egész nap bírná.

blank

blank

Igazi sikertörténet vette kezdetét 13 évvel ezelőtt, amikor is a Marvel Studios mozikba küldte a Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes, Trópusi vihar) főszereplésével készült Vasembert, egyben elindítva ezzel a valaha készült legnagyobb filmes univerzumot, az MCU-t is. A színész ezután még két szólóprodukcióban és további két Bosszúállók filmben bújt újfent Vasember bőrébe (azaz páncéljába), legalábbis szerződéses alapon, de mint az tudvalévő, volt az a szép szó (vagy pénz?), amivel meg lehetett győzni az amerikai színész-énekest. Végül nemhogy a 2015-ös Bosszúállók: Ultron kora volt az utolsó felbukkanása Tony Stark szerepében, de egészen a 3. fázis grandiózus fináléjáig, a Bosszúállók: Végjátékig menetelt, mielőtt végleg szögre akasztotta ikonikus páncélját. Legalábbis eddig hittük azt, hogy ez a szögre akasztás végérvényes, ugyanis mint az korábban kiderült, Downey Jr., ha csak egy beköszönés erejéig is, de újra felbukkan majd az MCU berkein belül, méghozzá a május 6-án esedékes Fekete Özvegyben.

Igen ám, a Végjáték azonban nemcsak Downey-t nyugdíjazta le, hanem karaktere rivális-bajtársát, Amerika kapitányt is, akit Chris Evans (Fantasztikus Négyes, Tőrbe ejtve) alakított. És láss csodát, a Deadline legfrissebb értesülései szerint Evans-nek sem feltétlenül a happy end befejezés volt az utolsó a pajzsdobáló szuperhős bőrében, ugyanis a fáma szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Marvellel esetleges visszatéréséről.

blank

A színész a hírt mindössze egy twitteres bejegyzésben kommentálta, melyben a News to me” (nagyjából: Újdonság számomra”) mondat mellé egy karjait széttáró emojit rakott, amivel vagy arra utalt, hogy nem tud semmit, vagy pedig tud, csak nem hajlandó megerősíteni. Ha az utóbbi, nem ő lenne az első ilyen “eset”, hiszen Tatiana Maslany (Sötét árvák) korábban szintén nem volt hajlandó beismerni, hogy ő kapta She-Hulk szerepét a karakter Disney+-ra érkező sorozatban. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy a Marvel 2019 februárjában állítólag felajánlotta Evansnek, hogy rendezzen meg néhány epizódot a különböző sorozatokból, szóval az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy végül nem is egy újbóli kapitányos szereplésről van szó…

Evans egyébként a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban játszotta el először Steve Rogerst, szerződése pedig összesen hat filmre szólt (a Marvelnél egyébként eredetileg kilencet szerettek volna). Így a karaktertől hivatalosan a Bosszúállók: Végtelen háborúban kellett volna búcsút vennünk, ám a színész úgy döntött, visszatér a végső küzdelembe, mivel úgy érezte, a befejezettség érzése miatt semmiképpen sem hagyhatja ki azt. Vasemberhez hasonlóan tehát ő is itt tette le pajzsát – azaz adta át Sam Wilsonnak (Sólyom), akit az “új kapitányként” a Sólyom és a Tél katonája szériában láthatjuk majd viszont.

Evanshöz visszatérve: nem tudni, mi az igazság, a magunk részéről azonban örülnénk, ha láthatnánk még egyszer utoljára őt a kapitány szerepében.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak