Kapcsolat

Film

Új Alien-film készül, de nem a Prometheus és a Covenant folytatása lesz

blank

blank

A legendás filmrendező, Ridley Scott nemrégiben a Forbes-nek adott interjújában szólalt meg újfent az Alien jövőjéről, és egyebek mellett azt is megerősítette, hogy bár folyamatban van valami a franchise-zal kapcsolatban, de az már semmilyen módon nem fog kapcsolódni a prometheus-i sodorhoz – hogy pontosan miről van szó, arról egyelőre nagyon korai volna beszélni.

Ridley Scott (Alien-filmek, Szárnyas fejvadász, Gladiátor) korábban a Los Angeles Times-nak beszélt a franchise-ról még május végén, amikor is azt mondta, hogy a 2017-es Alien: Covenant bukása ellenére volnának ötletei a folytatással kapcsolatosan, de a Fox a film produktumát látva – a 120-130 millióból összehozott Prometheus még kb. 400 millió dollárt hozott a konyhára, a Covenant viszont már csak 240 milliót, igaz, a költségvetése is csupán 100 millióra rúgott – először jegelte, majd a stúdió a Disney-vel való összeolvadását követve végül szinte teljesen kaszálta a projektjét.

Kapcsolódó: Hideglelős előzetest kapott Ridley Scott scfi-fi sorozata

Scott szerint azonban még a Covenant folytatásán túl is bőven van alapanyag az Alienben, ám egy igazi teljesértékű folytatáshoz először mindenképpen el kellene szakadni a gyökerektől. És úgy tűnik, hogy ez be is fog következni, ugyanis ami már most biztosra tudható, hogy a széria következő etapja nem a Prometheus -és Covenant-féle “mindent újra feltaláló” vonalatot fogja követni, sokkal inkább a franchise újragondolása lesz, ami csak a címében viszi tovább a klasszikus sci-fi-horror örökségét.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy még az Alien 5-ről sem mondtak le teljesen a stúdiónál. Habár az első négy film főhősét, Ellen Ripley-t megformáló Sigourney Weaver szerint karakterét ideje volna végleg elengedni, a Neill Blomkamp (Chappie, Rakka) rendezésében tervezett folytatás viszont nemrég új forgatókönyvet kapott a korábbi filmek két állandó producerétől, Walter Hill-től és David Giler-től. Hogy ezúttal sikerül-e révbe érnie az ötödik felvonásnak, azt most még nem lehet tudni, ahogy azt sem, Scott a szíve szerint merre terelné tovább a sorozatot a jövőben. Mindenesetre addig is itt van nekünk a szeptember 4-én debütált Raised by Wolves sorozat, ami szintén a direktor-legenda nevéhez fűződik, és más ugyan az alapkoncepciója, az atmoszférája mégis a klasszikus Alien-filmek hangulatát idézi meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak