Kapcsolat

Gaming

Új horrorjáték jön a Dead Space alkotóitól

2320-ban már a büntetés-végrehajtás sem a régi.

blank

blank

Elképesztően vérfagyasztó trailerrel jelentkezett be a The Game Awards díjátadóján a Dead Space sorozat alkotóinak új címe. Az előzetes információk szerint a The Callisto Protocol egy vérbeli túlélő-horrorjáték lesz, ami a távoli jövőben, egész pontosan 2320-ban hivatott elkalauzolni minket a Jupiter holdjára, a címadó Kallisztóra, ahol a feladatunk az lesz, hogy megszökjünk a roppant barátságos névre hallgató Black Iron maximális biztonságú fegyintézményből.

Ahogy azonban arról az előzetes is árulkodik, a nevezett börtönben nem éppen a megszokott módon képzelik a büntetés-végrehajtást: a társadalomba történő integrációt szemmel láthatóan itt a mutáns szörnyek belébe való integráció helyettesíti – hogy szándékosan-e vagy csak valami félrecsúszott, az várhatóan legkésőbb 2022-ben, a The Callisto Protocol tervezett megjelenésekor derül majd ki.

A fejlesztésért a Striking Distance Studios felel, melynek élén az ikonikus horrorjáték, a Dead Space alkotója, Glen Schofield áll, aki nem mellesleg a Sledgehammer Games alapítója is egyben. A 150 főt számláló, iparági veteránokat tömörítő stúdió nem aprózza el a dolgot, a The Callisto Protocol egy igazi felsőkategóriás, narratívát előtérbe helyező, egyszemélyes alkotás lesz. További játékkal kapcsolatos infómorzsát december 17-én hintenek el, de egy biztos: ha maga a mű is ilyen hangulatos lesz, mint az előzetesen kiadott trailer, akkor nem lesz okunk panaszra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak