Kapcsolat

Film

GTA V: akár már médiumokat is meghódithat a Rockstar Games legendás gengszterszimulátora?

Pletykák szerint a Rockstarnál tervben van egy, a GTA V eseményein alapuló film, ám sokan úgy vélik, célszerűbb lenne előbb a 6. részt kiadni.

blank

blank

Nem titok, hogy a Rockstar Games műhelyében már nagyban a következő Grand Theft Auto epizódját hegesztik, azonban a projektet még most, sok év elteltével is csak némaság övezi. Rajongói részről ez a hallgatagság már korántsem mondható el, egyre cifrább pletykákat és teoretikákat törnek a felszínre egész internetszerte. Ez persze annak is betudható, hogy már hét év telt el a GTA V megjelenése óta, ezzel pedig a várakozás hivatalosan is a tetőfokára hágott, a franchise történetében ugyanis soha nem kellett még ennyit várni egyetlen etapra sem.

Ugyanakkor immár nemcsak a GTA 6 leleplezését övezheti felfokozott várakozás. Több forrás is azt állítja, hogy a stúdiónál egy egész estés film is előkészületi stádiumban van, ami ráadásul a GTA V-öt veszi alapul. Természetesen konkrétumokról nem szól a fáma, dacára hogy végtelen számú lehetőség van a 2013-ban megjelent epizódban, de a legvalószínűbb, hogy valamilyen minőségben a játék főszereplői (Michael, Trevor és Franklin) kerülnének a középpontba.

Nos, ez mind szép és jó, egy GTA-filmnek kétségkívül nagy sikere lenne a jegypénztáraknál, de még ennek ellenére is akad némi hiba az egyenletben: a vérbeli rajongók a legkevésbé sem egy mozgóképes adaptáció bejelentését várják, hanem továbbra is a 6. részét.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az újgenerációs konzolok leleplezésével egyidejűleg mindenki arra számított, hogy a rocksztárok is kidobnak valamilyen nemű közleményt a játékkal kapcsolatban, ez azonban nem történt meg. Ebből adódóan pedig már biztosak lehetünk benne, hogy néhány évig – lehet még tovább is – várakoznunk kell, és nemcsak a debütálásra, de a bejelentésre is.

Többek közt ezért is érezhetnék sokan elárulva magukat a “hardcore” rajongók közül (értsd: akik a mai napig nyüstölik az V-öt, várva a nagy bejelentést – és nincsenek kevesen) egy film beharangozásával. Nem mellesleg a Rockstar is sokkal jobban járna, ha egy film bejelentésére a GTA 6 sínén robogó hype-vonatról kerülne sor.

Persze mindez még nem jelenti azt, hogy ne játszhatnánk el a gondolattal, miről szólhatna a filmes adaptáció. Lehetne például előzménytörténet, ami Michael és Trevor sötét múltját meséli el, egészen a “elválásig”. De fókuszálhatna a trió jövőbeli életére is, hogy mihez kezdtek a játék fináléja után – bár ez azért sem lenne teljesen releváns, mert a történet végén mi dönthetünk a karakterek (azaz Michael és Trevor) sorsáról. Vagy természetesen elmesélheti a legendás V. epizód teljes történetét, ami – valljuk be – a legvalószínűbbnek tűnik. Egyébként Ned Luke (a Michaelt megformáló, valamint szinkronhangját kölcsönző színész) úgy nyilatkozott korábban, hogy valamilyen formában nagyon szívesen visszatérne karakteréhez, és mivel a színésztől a filmszerepek sem állnak távol, elképzelhető, hogy benne lenne a buliban. A legjobb persze az volna, ha nemcsak ő, de Steven Ogg (Trevor) és Shawn Fonteno (Franklin) is hasonlóképpen állna a dologhoz, hisz mégis csak ők teszik ki az eredeti brigádot.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak