Kapcsolat

Másvilág

Új termékekkel bővült az AMD termékcsalád, és nem is akármilyenekkel

blank

blank

Az Nvidia nagy szeptember eleji bejelentése után az AMD sem ült tétlenül a babérjain, és rögtön kiadott két új terméket is az AMD Custom Cruiser és Custom Mountain Bike képében. Nem vicc, ezúttal tényleg két kerékpárral bővült az AMD repertoárja.

A szeptember nemcsak az Nvidia RTX-es grafikus vezérlőit fogja új szintre emelni, hanem egyben a két rivális vállalat (Nvidia, AMD) közti tech-háborút is: miután a zöld sarok bemutatta legújabb kártyáit, a piros oldal egy (jóóó sok) lépés hátrányba került, ez részben viszont annak köszönhető, hogy a mai napig nem kerültek terítékre a korábban az első generációs RTX-ek kihívóiként emlegetett Big Navi GPU-k. Az Nvidia nagy leleplező-showját követve tehát joggal szegődött minden szempár az AMD-re, hogy a vállalat vajon miként kíván kontrázni, de valami olyasmi történt, amire valószínűleg senki sem számított: nemcsak egyszerűen bejelentettek, de rögtön ki is adtak két AMD bringát. És nem. Ez nem egy megkésett áprilisi tréfa, nagyon is valóságos.

blank

Egyébként annyi áll az egésznek hátterében, hogy az AMD rendelkezik egy fan shoppal, ahol AMD logóval ellátott termékekre csaphatunk le, kezdve a matricáktól a bögrékán át a mindenféle ruházatokig. Ide került fel most a két említett kétkerekű is, az AMD Custom Mountain Bike, valamint a Custom Cruiser Bike.

Az előbbi egy 26 hüvelykes kerékátmérőjű, háromszor nyolc sebességes, rugós vázzal szerelt terepgép, az utóbbi pedig egy könnyedebb, ívelt vázú, váltó nélküli és hagyományos pedálfékkel rendelkező városi modell. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a sunnyvale-i vállalat tervezi-e a bringákat nemzetközi szinten is értékesíteni, ugyanis jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban lehet beszerezni őket potom 299 dolláros fogyasztói áron.

Ugyanakkor lassan tényleg itt volna az ideje a vadiúj AMD kártyák bemutatására is, melyekben ugyanaz a RDNA 2 technológia dolgozik majd, mint a következő konzolgenerációs masinákban, a cég dolgozói pedig már egy ideje megszellőztették, hogy a vezérlők még a generációváltás előtt bemutatkoznak. De persze az sem elképzelhetetlen, hogy megint csak várhatunk a végtelenségig, mint az RTX-2000-es széria idején – de az amerikai fajtársaink legalább most már elmehetnek a hegyekbe bicajozni a bejelentésig.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak