Kapcsolat

Film

Új Warcraft-film készülhet, többen is Henry Cavillt tartják a legesélyesebbnek Arthas szerepére

Mégis folytatást kap 2016 legnagyobb csalódása?

blank

blank

2016-ban sokan hittük, hogy a Blizzard Entertainment legendás stratégiai játékát alapul vevő Warcraft mozival egy nagy volumenű filmsorozat indul útnak. A kezdetek azonban minden szempontból akkora bukás lett, hogy nemcsak egy filmsorozatról, de még egy egyfelvonásos folytatásról is merész lett volt álmodni. Legalábbis ez idáig…

Szeptember közepén ugyani felütötte a fejét egy pletyka, miszerint Chris Pratt (A galaxis őrzői, Jurassic World: Bukott birodalom) egy potenciális Warcraft-film főszerepéről tárgyal a Legendary Pictures-szel, ami – egyes források szerint – ezúttal már nem Duncan Jones, hanem A Gyűrűk Ura és a Hobbit-trilógiáért is felelő Peter Jackson rendezésében érkezne.

A híresztelést aztán több forrás, köztük a filmes újságíró, Caleb Williams is megerősítette a Twitteren, azt itt viszont mindenképp fontos kiemelni, hogy ezek a források szinte kivétel nélkül ellentmondanak egymásnak.

Habár kérdés több is van jelenleg, a legszámottevőbb mégis, hogy a folytatás az eredeti koncepció szerint a Tides of Darkness történetét vinné tovább, vagy teljesen újrázná az egészet? A fáma mindkét változatról szót ejt, legtöbb forrás mégis a Reign of Chaos, azaz a harmadik Warcraft játék történetét tartja a legesélyesebb alapanyagnak.

És itt jöhet képbe mindenki kedvenc vajákja, a nagystílű, lézerszemű detektív-szuperhős, azaz Henry Cavill. Ezen történet gyökere szintén szeptemberre nyúlik, amikor is egy Mustafa Kemal Sezeroglu – művésznevén Claymore – nevezetű illusztrátor cavilles Arthas fanartot készített, majd több rajongó kifejtette tetszését az elképzelésről. Ezt követve, miután a múlt héten megkaptuk az első hivatalos képeket a Netflix-féle Vaják második évadáról, sokan megjegyezték, hogy Cavill kicsit Lordaeron egykori hercegét / Litch Kinget idézi rajtuk. Aztán a Warcraft írójának, Chris Metzennek is nekiszegték a kérdést, hogy szerinte Cavill jó Arthas lenne-e, amire Metzen bővebben is kifejtve azt felelte, hogy “de még mennyire”.

Cavill egyébként nagy valószínűséggel benne lenne a buliban, ugyanis akkora rajongója a Blizzard RTS-ének, hogy korábban mindenki tudta, ki lesz a DCEU Supermanje, csak épp ő nem, ugyanis annyira bele volt merülve az orkok-emberek-tündnék és élőholtak háborújába (azaz a Warcraft 3-ba).

Ha Cavillt netalántán meg is keresnék a szereppel, az egyetlen felmerülő problémát talán a színész életkora jelenthetné, mivel a lordaeron-i Arthashoz képest túl öreg már a maga 37 évével – de persze a maszk és a smink, illetve a CGI varázslatra képes. Ugyanakkor ha a Legendary / Universal – minimum – egy trilógiában gondolkodna, ahogy tette azt egykor a Blizzard, Cavill már is tuti befutó lehetne az “ellitchkingesült” herceg szerepére, míg fiatal identitását valaki más formálná meg.

blank

Emellett az sem elhagyható szempont, hogy a folytatásnak mindenképpen nagy nevekkel kell(ene) operálni (az első részben a Vikingek főszereplője, Travis Fimmel – aki most a Trónok harca előzményszéria egyik potenciális főszereplője –, valamint az MCU Howard Starkját alakító Dominic Cooper számított annak), már ha a cél az, hogy sikeres legyen, bár ha valóban Peter Jackson vezényli a projektet, ő azért önmagában is nagy garancia a minőségre. Egyébkén a korábbi szereplők közül Fimmel (Anduin), Ben Schnetzer (Khadgar) és Paula Patton (Garona) is úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérnének szerepükhöz egy második menetre.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak