Kapcsolat

Sorozat

Újabb 7 színésszel bővült a Vaják második évadának szereplőgárdája

Igaz, a Netflix részben házon belül oldotta meg a dolgot, de ez nem feltétlenül baj.

blank

blank

Amikor a kaliforniai székhelyű Netflix 2019 decemberében műsorára tűzte a Henry Cavill (Enola Holmes, Az acélember) főszereplésével készült Vajákot, sokan joggal csattanhattak fel, hogy annyi próbálkozás után végre kapunk egy értékelhető és színvonalas videójáték-adaptációt – még akkor is, ha a sorozat sokkal inkább a lengyel író, Andrzej Sapkowski könyveire támaszkodott, mintsem a CD Projeckt Red trilógiájára. Mindezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nyolcrészes évad szinte minden akkori nézettségi rekordot megdöntött, és hónapokig szolgáltatott beszédtémát az embereknek. Kézenfekvő volt tehát, hogy érkezik a folytatás, melynek forgatását az időközben kitört koronavírus-járvány többször is parkolópályára kényszerítette, a címszereplő Cavill balesetéről már nem is beszélve. Így kétségessé vált, hogy folytatódhatnak-e idén Geralt, Yennefer, Ciri és a többiek kalandjai, ám a készítőknek így legalább több ideje jutott arra, hogy alaposabb terepszemlét tarthassanak stábtagok toborzását illetően.

A szemle pedig sikeres volt, hiszen a visszatérő színészek – Cavill, Anya Chalotra (Yennefer), Freya Allan (Ciri) Joey Batey (Kökörcsin) és sokan mások – mellett újabb nagyágyúkat, legalábbis annak tűnő neveket sikerült leigazolni a produkcióhoz. Egészen pontosan hetet, akik közül párat nem is kellett a szomszédnál keresni, mivel korábban már szerepeltek netflixes showban. Ilyen a Nennekét, Melitele papnőjét megformáló Adjoa Andoh, akit A Bridgerton család Lady Danburyeként láthattunk, vagy az ugyanitt Sir phillip Craneként megjelenő Chris Fulton, aki most a könyvek egyik gonoszának, Riencenek a bőrébe fog bújni. De Graham McTavish neve is ismerős lehet, ő szólaltatta meg Drakulát a Castlevaniában, aki a szörnyvadászos univerzumban Dijkstrat fogja életre kelteni. A maradék négy személy Cassie Clare (Szép új világ) Phillipa Eilhart szerepében, Liz Carr (A néma szemtanú) Fennként, Kevin Doyle (Downton Abbey), mint Ba’lian, valamint Simon Callow (Szoba kilátással) Codringherként lesz látható. A Netflix Twitteren megjelent közleménye szerint a felsorolt színészek és színésznők által játszott karakterek a rajongók számára mind ismerősek lesznek – legalábbis azoknak, akik olvasták Sapkowski regényeit.

Persze az első casting sem volt semmi, hiszen olyan társaságot sikerült összeverbuválni, mint Yasen Atour (Coen), Paul Bullion (Lambert), Agnes Born (Vereena), Basil Eidenbenz (Eskel) [őt eredetileg Thue Ersted Rasmussen alakította volna), Aisha Fabienne Ross (Lydia), Kristofer Hivju (Nivellen), Mercia Simson (Francesca), na meg természetesen Kim Bodnia, aki Geralt mentorát és barátját, Vesemirt fogja alakítani – és, akinek a főszereplésével még az idén érkezik a The Witcher: A Farkas rémálma című anime formátumú spin-off.

A Vaják második évadának pontos premierdátuma még nem ismert, a cselekményről is csupán annyit tudni, hogy a soddeni csatát követően Geralt elviszi Ciri hercegnőt az általa ismert legbiztonságosabb helyre, Kaer Morhen erődjébe, ahol társaival együtt felkészíti őt a rá váró próbatételekre és viszontagságokra. Eközben a Kontinens népei egymás ellen próbálják meg eldönteni, melyikük is a legdominánsabb faj.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak