Kapcsolat

Gaming

Újabb Aliens-játék készül Fireteam alcímmel, de bátran nevezhetjük Left 4 Aliensnek is

It’s game over man, game over!

blank

blank

Habár az Alien univerzum fékezhetetlenül tágulni látszik, xenomorphos játékokkal azonban korántsem vagyunk elhavazva mostanság. Legutóbb az Alien: Isolationben kellett szembenéznünk a savas vérű idegennel, azóta viszont elszaladt cirka hét esztendő, a következő etapra pedig egészen mostanáig kellett várnunk. Bejelentették ugyanis az Aliens: Fireteam-et, ami ugyan nem az Isolation folytatása / előzménye lesz, hanem egy attól független produktum. És ha már többesszámról és Aliens-ről beszélünk, akkor a címből is sejteni lehet, hogy a horror ezúttal is kicsit háttérbe szorul, és óhatatlanul előkerülnek az impulzusfegyverek, okosfegyverek és lángszórók is, amelyeket egy Left 4 Dead köntösbe csomagolva kell majd hasznosítanunk a Fireteam játékmenetében.

A játék során a címben szereplő Fireteam, azaz egy háromfős gyalogos osztag egyik tagját fogjuk alakítani egy kooperatív lövöldében. Ami viszont jelentős eltérés az Aliens: Fireteam és a hasonszőrű túlélő-akció játékok között, hogy ezúttal külső nézetből követhetjük az eseményeket. A játék fejlesztéséért a Cold Iron Studios felel, akik intenzív kihívást és nem kevesebb mint 11 különféle idegent ígérnek, a megvadult szintetikusok és a helyi, nem túl barátságos fauna mellett.

A játékban öt osztály közül választhatunk majd: lövész, tűzszerész, technikus, orvos és felderítő, melyek mindegyike egyedi felszereléssel és különleges képességekkel segíti a csapat munkáját. Mindegyikük nélkülözhetetlen lesz a túlélésért folytatott küzdelemben, ami négy, történetorientált kampányon keresztül ível majd. Ennek során karaktereink fejlődnek, új képességekre és felszerelésekre tesznek szert, miközben mintegy 30 fegyverből álló arzenállal irtják az alieneket, amit további 70 kiegészítővel varázsolhatunk még testhezállóbbá. A küldetéseket a stúdió szerint eleve kifejezetten nehézre tervezték, de tovább nehezíthetjük azokat kihívás-kártyákkal, és egyéb módosítókkal.

Ha egyelőre ismeretlenül cseng a Cold Iron Studios neve, abban semmi meglepő nincsen, az Aliens: Fireteam lesz ugyanis a stúdió első játéka 2015-ös megalapulásuk óta. Ennek oka persze nem az, hogy ilyen sokáig ücsörögtek volna ötletükön, sokkal inkább arról van szó, hogy az elmúlt hat esztendő meglehetősen kalandosra sikerült számukra: a megalakulást követően 2018-ban a FoxNext Games tulajdonába kerültek, amit aztán a Disney vásárolt fel. Az összeolvadás után a FoxNest Games mindenestül a mobiljátékokat kiadó Scopely-nél kötött ki 2020-ban, amit pedig a Daybreak Games kaparintott meg még ugyanezen évben. Hogy innen merre vezet tovább az út, az nem tudható, a magunk részéről mi viszont reméljük, hogy ez a kálvária nem látszik majd meg az Aliens: Fireteam minőségén, ami a tervek szerint idén nyáron fog megjelenni PC, PlayStation 4, PlayStation 5 Xbox One és Xbox X/S platformokra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak