Kapcsolat

Irodalom

Újabb ígéretes fantasy-sorozat a láthatáron

blank

blank

A különböző könyvadaptációk mindig is különleges helyet foglaltak el a filmtörténelemben, hiszen amíg anyagilag többnyire sikeresek voltak, addig kritikailag már kevésbé, hiszen volt néhány melléfogás az elmúlt években. Ennek ellenére az alkotók és a stúdiók továbbra is szívesen fordulnak az írókhoz alapanyagért, és most a Trónok harca és (a még be nem mutatott) A Gyűrűk Ura után újabb ígéretesnek tűnő fantasy-sorozatot jelentettek be, melynek alapjául az amerikai író, Brian McClellan 2013 és 2015 között megjelent A Lőpormágus-trilógia szolgál.

A sorozat a magyar olvasók számára sem lehet ismeretlen, ugyanis 2014-ben a Fumax kiadó gondozásában itthon is megjelent a Vérrel írt ígéretek, melyet 2016-ig bezárólag követett a Karmazsin hadjárat, illetve az Őszi Köztársaság. Aki viszont mégsem hallott volna róla, annak annyit mindenképpen érdemes tudnia, hogy a történet a napóleoni korban játszódik, csak éppen némi mágiával megspékelve, középpontjában pedig az úgynevezett lőpormágusok állnak, akik erejüket értelemszerűen az említett anyagból nyerik. De vannak benne háborúzó istenek is, ennek köszönhetően pedig epikus csaták, politikai cselszövések és árulások egyaránt. A készülő sorozat pedig állítólag mindezt tartalmazni is fogja, erről pedig Joseph Mallozzi gondoskodik, aki a pilot epizód írója és a széria showrunnere is lesz egyben. Az eddig leginkább íróként és producerként tevékenykedő Mallozzi korábban olyan sorozatokban működött közre, mint a Csillagkapu franchise szériái (Univerzum és Atlantisz), Az elveszett világ vagy a Dark Matter, legutóbbi munkája pedig a Hulun látható Utopia Falls című sci-fi dráma volt.

blank

Azt nem tudni, hogy a készülő széria melyik csatornán/streamingszolgáltatón debütál, csupán annyit, hogy az alkotók a trilógia első könyvét, a Vérrel írt ígéreteket dolgozzák fel, mely a Kilenc Királyság egyikében, Adro-ban játszódik, ahol egy Tamás nevezetű tábornagynak szembe kell néznie királyellenes puccsa következményeivel. Ebben pedig lőpormágusi képességei mellett csupán elhidegült fiára, Tánielre és egy Adamat nevű nyugdíjazott rendőrfelügyelőre számíthat.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak