Kapcsolat

Tech

Újabb mérföldkőhöz ért a PlayStation 5, ezúttal az Egyesült Királyságban bizonyult jobbnak elődjénél

Ezen már meg sem lepődünk.

blank

blank

Mióta a Sony tavaly novemberben piacra dobta az újgenerációs PlayStation 5-öt, egyre másra érkeznek az olyan számadatok, melyek azt támasztják alá, hogy a masina a gyakorlatilag kezdetek óta fennálló készlethiány ellenére sorra adja át a PS4 eladási mutatóit a múltnak. Márciusban az Egyesült Államok történetének leggyorsabban fogyó konzoljává avanzsált, a hónap elején pedig kiderült, hogy Japánban mindössze 43 hét alatt sikerült összehoznia (sőt, átlépnie) az egymillió dolláros álomhatárt. A hardvernek viszont úgy tűnik, esze ágában sincs lassítani, hiszen újabb mérföldkőhöz ért el, ezúttal Európában, közelebbről az Egyesült Királyságban bizonyult jobbnak (ha csak egy hajszálnyival is) elődjénél.

Minderről a GamesIndustry számolt be egy riportban, akik leírták, hogy a PlayStation 5 pusztán 39 hét leforgása alatt elérte az egymillió eladott példányszámot, ami rekordnak számít, mivel a PlayStation 4-nek ugyanezen mennyiség eléréséhez 42 hétre volt szüksége az Egyesült Királyságban, ami egyébként szintén csúcsidőnek számított egészen idáig.

Persze, mint azt a bevezetőben említettük, a PlayStation 5 majdhogynem lemaradt a rekorddöntésről, ugyanis a bemutatástól számított időszakot figyelembe véve végig hátrányban volt a PlayStation 4 korábbi adataival szemben. De a Sony ezt nagyon rövid idő alatt megfordította, méghozzá annak köszönhetően, hogy nagy mennyiségű konzolszállítmányokkal árasztották el az Egyesült Királyság boltjait, és volt is a készletre vevő, ami mindössze pár hét alatt, konkrétan augusztusra összehozta az új rekordot.

Az Egyesült Királyság piacán egyébként hagyományosan erős a PlayStation, mint márkanév, így nem túl meglepő, hogy főleg ezt a masinát veszik az emberek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak