Kapcsolat

Film

Újabb nívós névvel erősít a Borderlands film szereplőgárdája

Na, ez már valami!

blank

blank

Habár Hollywood már évtizedek óta adaptál videójátékokat a vászonra, igazán sikeres produktum azonban nem igazán született az ilyen próbálkozásokból. Minél komolyabban álltak hozzá egy-egy alapanyaghoz, annál nagyobb bukás lett a vége. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyetlen sikeres adaptáció sem készült volna (Sonic, a sündisznó; Pikachu, a detektív), ezek azonban határozottan az egyszernézős, egész estés családi zsáner képviseletében születtek. Ugyanakkor mindez még nem vette el az alkotók kedvét attól, hogy ilyennemű alapokhoz nyúljanak, elég csak a Tom Holland (Pókember) főszereplésével készülő Uncharted filmre, a Warner Bros.-féle Mortal Kombatra, a HBO-ra készülő The Last of Us-ra, vagy éppen a részben hazánkban készülő Borderlands filmre gondolni. A Netflix adaptációs törekvésekről már nem is beszélve. Ugyan a felsorolt címek mindegyike kellően hangzatos és rációval-telt ahhoz, hogy bizakodni kezdjük, mindközül a legfurább és egyben a legambíciózusabb azonban egyértelműen a Gearbox looter shooterének, a Borderlands-nek mozgóképes adaptációja.

A projektről nagyon röviden azt érdemes tudni, hogy Lions Gate Entertainment filmstúdió karolta fel még 2015-ben, producerei pedig Avi és Ari Arad párosa lesz, akik korábban a Pókember, a Venom, illetve a készülő Morbius és Metal Gear Solid filmes adaptációnál is hasonló státuszt töltenek be. Az események végül tavaly májusban gyorsultak fel: a stáb tovább bővült, első körben Erik Feig (Mr. és Mrs. Smith, Szupercella) és Picturestart nevű cégével, valamint a játékért felelős Gearbox vezetőjével, Randy Pitchforddal és a Take-Two vezérigazgatójával, Strauss Zelnickkel, akik executive producerként erősítik a stábot. Emellett a projekt nemcsak rendezőjét lelte meg a Motel filmekről elhíresült Eli Roth személyében, de az első főszereplők is feltűntek a porondon: az egyik Cate Blanchett (A Gyűrűk Ura, Thor: Ragnarök), aki a szirén Lilithet fogja megformálni, a másik pedig Kevin Hart (Életrevalók), aki Roland uniformisában fog tetszelegni. A további stábtagok közül eddig csak Craig Mazin, a Csernobil forgatókönyvírójának neve volt ismert, illetve most még egy színészről tudtuk meg, hogy beszállt a projektbe, aki nem más, mint a Halloween filmek Laurie Strodeja, avagy Jamie Lee Curtis. A sajtóközlemény szerint Curtis Lilith nagy riválisát (na nem a szó szoros értelmében véve), Tennist fogja alakítani, aki archeológus tudásával segíti majd a kincsvadászokat (avagy a vault huntereket) meglelni Pandora kincsét.

blank

Bár tény, hogy egyetlen stáb sem garancia egy film sikerére, főleg nem egy videójátékos adaptáció esetében, ezen a ponton mi viszont igencsak lelkesek vagyunk. Reméljük, bizalmunk végül nem bizonyul alaptalannak, a kész produktumban pedig nem csak egy újabb érdektelen adaptációt üdvözölhetünk majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak