Kapcsolat

Gaming

Újabb pletykák szólnak a következő Assassin’s Creed helyszínéről, de ezúttal nem Ázsia a jelölt

Kína vajon mikor lesz?

blank

blank

Az Assassin’s Creed soron következő epizódját illetően már meg sem tudjuk számolni, hány ilyen-olyan feltételezést ért meg a tavaly novemberben debütált Valhalla óta. Szinte a széria kezdeteitől a legfelkapottabb, hogy a sorozat a következő etapban a Távol-Keletre látogat majd, de mint tudjuk, ez egy vadhajtáson túl sosem következett be. Természetesen a fáma újabban is erről szól leginkább, éppen ezért is érdekes az a friss pletyka, ami szerint a leghamarabb 2022-ben esedékes Assassin’s Creed helyszíne újfent Európa lesz, méghozzá a százéves háború korában.

Azonban ha teljesen őszinték akarunk lenni, a híresztelés egyetlen morzsáját sem mernénk készpénznek venni, amelyeket a 4chan hintett el. Az akár greentextnek is beillő thread pár pontban foglalja össze értesüléseit (vagy inkább fikcióit) az új résszel kapcsolatban, amely Assassin’s Creed: Tournament névre hallgat majd. A pletyka szerint az angolok és németek ellen harcoló lovagot alakítanánk [a franciák oldalán], ezúttal is egy nyílt világban, amelynek játékmenetét ezúttal várostromok és arénaharcok fűszereznék meg. A kor Leonardo da Vincije, Nicholas Flamel lenne mentorunk, akitől beszerezhetnénk felszereléseinket és eltanulnánk képességeinket, ily módon az alkímia is fontos szerepet játszana a játékban. A főhőst erős szálak kötnék Oroszlánszívű Richárdhoz és a Templomosokhoz, a modern korban pedig Basim bőrébe bújva fedeznénk fel az Isu és az emberek közti háború részleteit. A korábbi híresztelésekkel egyetlen ponton vág egybe a pletyka: a Ubisoft Sofia lett megjelölve, mint fejlesztésért felelős stúdió.

blank

Annyiban nem teljességgel elrugaszkodott az elképzelés a valóságtól, hogy az Assassin’s Creed moziváltozatának előzményeként szolgáló regény, az Assassin’s Creed: Eretnekség éppen ebben a korszakban játszódik, és Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz az egyik főszereplője a történetnek. Bár az is igaz, hogy mostanra az Assassin’s Creed olyan szinten elszakadt a szó szoros értelmében vett aszaszinoktól és a régi játékmenettől, majd alakult át egy nyílt világú akció-szerepjátékká, hogy mostanra gyakorlatilag bármit rá lehet húzni a játék vázára. Persze ez önmagában nem ad hitelt semmilyen pletykának az Assassin’s Creed kapcsán, legyen az Ázsia vagy más, amit – ha nem tettük volna elég egyértelművé – jelen esetben is érdemes erős fenntartásokkal kezelni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak