Kapcsolat

Gaming

Újabb részletek derültek ki a Resident Evil Villageről és az első körben Switch exkluzívként érkező Outrageről

Nem maradunk Resident Evil tartalmak nélkül a játék 25. évfordulóján.

blank

blank

Ahogy azt már egy ideje tudni lehet a május 7-én esedékes Resident Evil: Village kapcsán, története a 7. számozott epizódban megismert Ethan Winter történetét meséli tovább, annyi csavarral, hogy míg az előző etap A texasi láncfűrészes mészárlás hangulatában tellett, a Village már a gótikus rémirodalmi alkotások egyvelegét hivatott megidézni – első látásra olyan, mintha Horace Walpole Az otrantói várkastély című művét házasították volna össze Bram Stoker Drakulájával és Henry James A csavar fordul egyetjével.

A történet elején Ethan és Mia boldogan élik életüket valahol Európában, maguk mögött hagyva a Baker ültetvényen történt borzalmakat. Azóta mindennapjaik békében telnek egészen addig, míg egy napon fel nem tűnik a megannyi korábbi Resident Evil epizódból ismerős Chris Redfield is a porondon, és valamilyen okból ki nem ragadja a főhőst ebből a “hétköznapiságból”, hogy egy újabb rémálomba rángassa bele (hogy pontosan mi oka, az most még nem tiszta). A nagy találkozást követve Ethan egyedül ébred a játék alaphelyszínéül szolgáló titokzatos faluban – ezt természetesen mi már a karakter szemén keresztül fogjuk látni. Ahogy elindulunk, szinte rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a hegyközség lakosai valamiféle ősi szektához tartoznak, és nem éppen a barátságos fajtából. Ugyanakkor nincsenek egyedül, “háziállatként” szolgálják őket a farkasember-szerű lények is – akik hivatalosan nem farkasemberek, állatok, akik falkában járnak, kommunikálni nem kommunikálnak, ezt ellensúlyozva azonban tudnak fegyvereket használni.

blank

Mindemellett az előzetesben látott Van Helsingre hajazó férfiról is kiderült egy s más. Például, hogy elsősorban egyfajta árusként fog funkcionálni – hasonlóan a Resident Evil 4-ben látott kereskedőhöz –, ugyanakkor nemcsak főhajtásként van jelen a széria legendás darabja előtt, de valamiféle befolyása is lesz az eseményekre. Mellette felbukkan még egy koponyás bottal járó, sámánszerű öregasszony is, akinek szintén lesz valami jelentősebb szerepe, de hogy pontosan mi, azt még szintén nem árulták el a készítők.

Na és akkor ott van még a magyar vonatkozású, majd’ három méter magas vámpírhölgy, Lady Dimitrescu és Drakula kastélya (Dimitrescu Kastély?) is, ami szintén a játszóterünk egyik kulcshelyszíne lesz – itt már a PS5 tulajdonosoknak volt alkalmuk barangolni kicsit a Sony-féle masina exkluzív next-gen demójának keretében. A januári Resident Evil Showcase alkalmából ugyan több izgalmas részletet is megtudhattunk, megválaszolatlan kérdés azonban jóval több maradt a digitális rendezvényt követve: ezt igyekezett most némileg kompenzálni a játék producere, Peter Fabiano a brit PlayStation magazinnak adott interjújában.

Fabiano többek közt elhintette, hogy bár a Resident Evil Village lényei ránézésre szöges ellentettjei a klasszikus Resident Evilök zombijainak, nagyon is passzolnak az univerzum mitológiájához, azon belül is az újabban remake-gyanús 4. epizód történetéhez – aki emlékszik még Leon S. Kennedy első DSO-s bevetésére, már ott sem zombikat kellett lődözni, hanem parazita által megszállt, kultista embereket. Nem elképzelhetetlen hát, hogy itt is valami hasonlóra számíthatunk majd, amelyet ezúttal a vámpírok(?) terjesztenek.

Továbbá szó esett a játékmenetről is: kiderült, hogy bár a harcrendszer első látásra a Resident Evil 7 és a klasszikus, túlélősebb epizódok harcrendszer-hibridjét idézi, sokkal árnyaltabbá vált az egész az elődhöz képest. Mindazonáltal, hogy ellenféltípusból is többet kapunk, mindegyik más és más stratégiai megközelítést igényel majd. Például egyes típusukat már puszta arzenálunkkal is hidegre tehetünk majd, némelyikükhöz azonban a környezet adta lehetőségeket kell majd kihasználni, ha sikerrel szeretnénk járni – hogy Fabiano pontosan mit ért ez alatt, az nem derült ki. Valamint a meglelt nyersanyagokkal is gazdaságosan kell majd bánni, mivel nem lesz túlzottan sok, betárazáshoz pedig arra fog kényszeríteni minket a játék, hogy a legkisebb kő alá is benézzünk.

És ha mindez még nem volna elég, a producer itt is kihangsúlyozta, hogy a Village játékideje jóval többre rúg majd, mint a 7. rész 6-8 órás gameplay-je volt, illetve azt is, hogy az újgenerációs kiadás teljességgel ki fogja aknázni a DualSense képességeit, valamint a PS5 SSD-jét és 3D audióját.

Jó hír továbbá, hogy nem a Village az egyetlen idén esedékes Resident Evil-játék, lesz ugyanis egy, a Revelations 3 szellemiségében érkező Outrage címre keresztelt epizód is, amelyről most szintén a felszínre bukott néhány információ.

Elsősorban megtudtuk, hogy egyik főhőse Rebecca Chambers lesz, akivel korábban a Resident Evil 0-ban találkozhattunk – a másik két szereplőt nem nevezték meg, csupán annyi derült ki, hogy ők sem új karakterek lesznek. Ami pedig a fejlesztést illeti: az Outrage a Resident Evil 7 által forradalmasított RE Engine-nel készül, immáron négy esztendeje, költségvetése pedig többet kóstol, mint a Revelations első és második része volt összesen, sőt! Már-már a Village büdzséjéhez közelít, megjelenése pedig valamikor idén, a Village piacra kerülése után várható, első körben kizárólag a Nintendo hibrid konzoljaira, később pedig az összes jelentősebb platformra.

blank

Ezen a ponton fontos leszögezni, hogy az Outrage-dzsel kapcsolatos információk nem közvetlenül a Capcomtól származnak, hanem egy Dusk Golem néven twitterező bennfentestől, aki korábban mind a Village, mind a 7. Resident Evil kapcsán is több információt megszellőztetett idejekorán.

A Resident Evil Village május 7-én fog megjelenni PC mellett PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Series X / S-re, az Outrage pedig valamikor idén, első körben Nintendo Switch-re, később pedig minden lényegibb platformra. Hivatalos leleplezése a Village megjelenése után várható.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak