Kapcsolat

Sorozat

Újabb Sherlock Holmes adaptáció érkezik a Netflixre, ezúttal tévésorozat formájában

Hoppá!

blank

blank

A rejtélyek és a különös, már-már megmagyarázhatatlannak tűnő esetek azóta izgatják az emberek fantáziáját, mióta a könyvnyomtatás ipari méreteket öltött. A műfajnak – mint minden másnak –megvannak a maga mesterei, gondoljunk csak Agatha Christiere, vagy a fiatalabb generáció számára ismerős Jo Nesbora. Azonban mindkettejükre nagy hatással volt Sir Arthur Conan Doyle, aki Sherlock Holmes alakjával és történeteivel megteremtette a modern detektívregényt. A skót író műveiből számtalan feldolgozás készült az elmúlt évtizedek során, a legfrisebb a Netflixen tavaly bemutatott Enola Holmes. A film ugyan vegyes értékeléseket kapott, ám ez nem szegte kedvét a streamelős óriásnak, aki újabb adaptációt készített Conan Doyle művei alapján, amelynek főszereplője ezúttal a Baker Street-i vagányok nevű gyerekbanda lesz.

A csapat az éles eszű Sherlock Holmes nem hivatalos jobbkezeként van számontartva, sokszor segítenek a nyomozónak megoldani a különböző bűntényeket, mivel – tekintve, hogy az utcán kénytelenek tengetni mindennapjaikat – mindenki másnál jobban ismerik London piszkos és sötét ügyletektől sem mentes utcáit és sikátorait. A már-már Holmeshoz hasonló hírnevet szerző banda az évek során más alkotók fantáziáját is megmozgatta, számos könyv -és filmfeldolgozásban szerepeltették őket (a legismertebb talán a Tracy MackMichael Citrin írópáros által megalkotott regénysorozat, mely magyarul is olvasható a Könyvmolyképző kiadó gondozásában).

Ezek a szegény sorsú palánták játszák tehát a főszerepet a Netflix legújabb sorozatában, melyhez a napokban kijött egy magyar feliratos kedvcsináló is. Ez alapján a Baker Street-i vagányoknak Holmes és Dr. Watson megbízásából egy titokzatos elkövető nyomába kell eredniük, aki szörnyű gyilkosságaival vérbe borítja a várost, a rendőrség pedig tehetetlen ellene. A képsorokból emellett az is világossá vált, hogy a Tom Bidwell (My Mad Fat Diary) által készített show nem a hagyományos krimi elemeit hordozza magában, hanem sokkal inkább a Guy AdamsJames Lovegrove Adams szerződuó misztikummal vegyített Holmes-történeteinek nyomvonalán halad.

A Baker Street-i vagányok nyolcrészes első évada március 26-án kerül fel a Netflix kínálatába, folytatásról egyelőre nincs információ (bár, ha sikerül eleget tennie a netflixes elvárásoknak, valószínűleg megkaphatja a folytatást).


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak