Kapcsolat

Film

Újabban egyenest a messzi-messzi galaxisból érkezett jelentkező a Sony-féle Póknő címszerepére

Vele van az Erő.

blank

blank

Nem titok, hogy a Disney / Marvel mellett a Sony is foggal-körömmel igyekszik kitágítani képregényfilmes, egész pontosan pókemberes filmverzumát, ami nem véletlen. Több év és annál is több újrázás után ugyanis most először fest úgy a dolog, hogy sikerül felépíteniük valamit, ami hosszútávon is képes lesz jól működni. Na persze ebben nagy szerepe van az előbbi stúdió(k)nak is, akivel hamarosan összeszövik univerzumaikat, első ízben a 2021 végén esedékes Pókember 3, illetve a fokozatosan megnyílni látszó MCU-s multiverzum keretében. Így a már beharangozott Sony-karakterek mellett előbb-utóbb olyan arcok is felbukkannak majd az MCU-ban, mint a Jared Leto (Suicide Squad) alakította élő vámpír, Morbius, Tom Hardy (Mad Max: A harag útja, A visszatérő) Venomja, a készülő Kraven, a Vadász, na meg a Póknő-film címszereplője.

Ezek közül az utóbbi projekt számít a legfrissebbnek, ugyanis több hónapnyi pletykákat követve még csak bő féléve jelentették be hivatalosan a karakter debütáló szólófilmjét, amelyet Olivia Wilde (Éretlenségi) fog rendezni, írója [Wilde mellett] Katie Silberman lesz, a producerei feladatokat pedig Amy Pascal (Pókember 3Venom) és Rachel O’Connor látják el. Ennél többet viszont nem lehet tudni, ideértve a szereplők névsorát is, amelyet jelenleg sűrű homály fed. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy már most ne röppentek volna fel potenciális színésznők nevei Póknő szerepe kapcsán: az egyik Daisy Ridleyé (Star Wars), a másik pedig Ella Balinskáé (Charlie angyalai), de a fámát eddig senki sem erősítette vagy cáfolta meg. Legalábbis ez idáig, újabban ugyanis az új Star Wars trilógia Reyjét alakító színésznő Sariah Wilson írónőnek elárulta, hogy bár nem keresték meg a szereppel, illetve nem is annyira ismeri a karaktert a Marvel Comics füzetek lapjairól, ettől függetlenül imádná, ha ő is részese lehetne a dolognak. Továbbá azt is elárulta, mind a Pókember: Irány a Pókverzum!, mind pedig a WandaVision elnyerte a tetszését, arról már nem is beszélve, hogy az MCU Pókemberével közösen, avagy Tom Hollanddel (Mindig az ördöggel) játsszák a közeljövőben esedékes Chaos Walking főszereplőit.

blank

Amit pedig a karakterről érdemes tudni, hogy a képregények lapjain több identitása is született az évek során: először 1977-ben tűnt fel Jessica Drewként a Marvel Spotlight 32. számában, aki az eredeti történet szerint egy DNS-deformáció, egy későbbi verzióban pedig egy pókszérum révén szerezte emberfeletti erejét és bio-elektromos képességét. Később helyét Julia Carpenter vette át az 1984-es A titkos háború minisorozattól, aki szintén egy szérumtól vált szuperpókká. Julia után egy rövid időre pedig Mary Jane és Sólyomszem lánya is beugrott a szerepre. A leghíresebb természetesen Jessica, így elég valószínű, hogy a Póknő az ő történetét fogja majd megeleveníteni a vásznon.

Ti mit szólnátok, ha valóban Ridley alakítaná Póknőt? Örülnétek neki?


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak