Kapcsolat

Gaming

Újonnan már az Assassin’s Creed széria segítségével tanítják a történelmet

Hiszitek vagy sem, de mi már vártuk, mikor rukkol elő valaki az ötlettel.

blank

blank

Tanulni nem mindenki szeret, legfőképpen olyat nem, mikor az adott téma annyira csontszáraz, unalmas vagy érthetetlen, hogy többszöri átrágásra is csak az első pár szót lehet felfogni belőle. Igen ám, viszont sok múlik a tálaláson is, ugyanis bizonyos módszerekkel, melyek kellően érdekesek és izgalmasak, sokkal könnyebb elérni, hogy az ismeretek felvésődjenek a koponyánk falára. Ilyenek lehetnek például a videójátékok, elég csak azokra gondolni, akik játék közben tanultak meg angolul, vagy sajátítottak el más hasznos képességet. De nemcsak a nyelv, hanem a történelemtanuláshoz is akadnak kiváló programok, ehhez pedig egyértelműen a Ubisoft Assassin’s Creed szériája lehet a legalkalmasabb, ami többé-kevésbé igyekszik mindig alapos körültekintéssel ábrázolni az adott epizód körbejárta korszakot. Igaz, egyes aspektusokban messze nem korhű egyetlen epizód sem, alapozásnak azonban több mint tökéletes lehet. Ezt látva döntött úgy néhány, a történelem iránt igencsak fogékony szakember is, hogy egy új videósorozatot indítanak, amelyben első körben az ókori Egyiptomot hivatottak körbejárni, méghozzá az Assassin’s Creed Origins segítségével. Mindez elsőre lehet, hogy furcsának hangzik, de jobban belegondolva minden kétséget kizáróan van benne ráció.

A valamivel több mint kétórás oktatás első etapja a Playing In The Past címet kapta, és egy twitches livestream keretében debütált február 5-én. Az alkotógárda pedig igencsak vegyes, hiszen van közte régészet szakos PhD hallgató (Gemma Renshaw), egyetemi docens (Dr. Kate Sheppard) valamint író és egyiptológus is (Dr.Chris Naunton). Gemma elmondása szerint Twitteren agyalták ki az egész ötletet, és természetesen a téma más szakértőit is bevonták a fejlesztésbe. Naunton pedig arról beszélt, hogy ezzel a sorozattal megmutathatják az egyiptológusoknak, hogy a videójátékok elképesztően reális és magával ragadó élményt nyújthatnak azzal, ahogyan rekonstruálják a múltat – a stream EZEN A LINKEN tekinthető meg.

A tervek szerint a gárda további öt epizódnyi Playing In The Past-tal fog jelentkezni, olyan témákra összpontosítva, mint a vallás, az ősi mesterségek és technika vagy a ptolemaioszi Egyiptom népének mindennapjai. A részek pedig havi rendszerességgel kerülnek fel a mutey_ nevezetű Twitch csatornára.

Az Assassin’s Creed Origins 2017-ben jelent meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak