Kapcsolat

Irodalom

Újra meg fognak jelenni hazánkban a Netflix legújabb sikersorozatának alapjául szolgáló regények

Aki esetleg nem bír várni a folytatásig…

blank

blank

Noha a romantikus műfaj nem feltétlenül tartozik napjaink legnépszerűbb műfajai közé, a Netflix tavaly mégis bebizonyította, hogy még ebből is képes kihozni a maximumot: a streamelős óriás újonnan Julia Quinn amerikai írónő nyolc kötetet számláló sorozatának első darabjából, A herceg és én című történetből készített adaptációt, mely december 25-én debütált a kínálatban, és meglepően zajos sikert aratott. A történet a Jane Austen korabeli Angliában játszódik, a cselekmény pedig a nyolcgyermekes Bridgerton família legidősebb lánya, Daphne, valamint a városba érkezett fiatal herceg, Simon Basset körül bonyolódik, akik egy leánykérős színjátékba bocsátkoznak.

Ezt a sikert látva nem meglepő hát, hogy a kötetek magyar nyelvű kiadásáért felelő Gabo Kiadó úgy határozott, ismét a könyvesboltokba küldi a történet papíralapú formáját, ám ezúttal teljesen új borítódesignnal. A herceg és én január 18-ától lesz újból kapható (ITT), de a kiadónál úgy nyilatkoztak, hogy a folytatások után a régi kiadást is tervezik piacra küldeni. Továbbá már a második, A vikomt, aki engem szeretett című kötet megjelenési dátuma is megvan: ez február 1-re van kitűzve, a harmadik, Tisztességes ajánlat című rész pedig szintén az utolsó téli hónap folyamán várható, pontos dátum azonban most még nincs – az előbbi Anthonyt, az utóbbi pedig Benedictet fogja a középpontba állítani.

blank

Aki viszont inkább a képernyőn követné tovább a család sarjainak életét, annak jó hír, hogy a Netflix hivatalosan is berendelte a második évadot, melyet a jelenlegi tervek szerint márciusban kezdenek forgatni – már ha a pandémia miatti korlátozások enyhülnek valamennyit. Eredetileg egyébként már tavaly nyáron túlestek volna rajta, de az élet máshogy akarta. És bár nem hivatalos, de a következő szezon minden bizonnyal a regénysorozat második könyvét veszi majd alapul, vagyis a főhőse szintén Daphne bátyja, Anthony lesz, ahogy a regényformának is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak