Kapcsolat

Gaming

Vadiúj harcrendszerrel erősít a Gotham Knights

Vajon hány permutációja lehet egy dinamikus duónak?

blank

blank

A WB Games Montreal már egy jó ideje hegeszti legújabb játékát, melyről komolyabb részleteket először a DC FanDome során tudhattunk meg. A Batman: Arkham Origins-t nyélbe ütő csapat új produktuma, a Gotham Knights alapfelütése szerint Batman halott, Gotham Cityt pedig utódjai, Batgirl, Robin, Nightwing és Red Hood kénytelenek átvenni.

Most a GamesRadarnak adott interjújában beszélt a stúdió egyik képviselője arról, hogy az új koncepció, mely a kooperatív játékmódra helyezi a hangsúlyt vadiúj megoldásokat igényel: “Teljességgel újraalkottuk a harcrendszert annak érdekében, hogy az jól működjön kooperatív módban is” – mondta Fleur Marty, a játék producere, majd hozzátette – “Természetesen még mindig egy brawler maradt, és egyes megoldások nem lesznek teljességgel idegenek azok számára, akik játszottak az Arkham-játékokkal, de számos ponton nagyon más”.

blank

Nem véletlen tehát, hogy megújult harcrendszerrel érkezik a Gotham Knights, már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy ez pontosan mit is takar. Feltételezhető, ahogy a szemfülesek már a trailerben is felfedezhették, hogy egyes kombókat csak tandemben leszünk képesek kivitelezni, ahhoz hasonlóan, mikor harc közben karaktert váltottunk az Arkham Knightban; csak ezúttal természetesen mindenki marad a harctéren. Valóban izgalmas lehetőségeket rejt a négy karakter ilyen módon való kibontása és a szinergiák felfedezése, csak kapjunk belőle eleget.

A Batman képregények ikonikus gonosztevői közt öt városnegyedre bontott Gotham City felfedezését és megtisztítását azonban nem csak kooperatívan hajthatjuk végre, a szóló játékosoknak ugyanis éppúgy esélye lesz végigjátszani a kalandot. Ebben nagy segítséget jelent az is, hogy az egyes karakterek nem külön-külön, hanem párhuzamosan fejlődnek, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy valamelyik karakter használhatatlanná válik a játék előrehaladtával, ha nem pörkölünk vele elégszer oda az ellenségeknek. Közelebbi időpontot azonban még mindig nem tudtunk meg, így marad a nagyjábóli 2021-es dátum.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak