Kapcsolat

Sorozat

Vaják: A Farkas rémálma

Minden, amit az animációs Vaják spin-offról eddig tudunk.

blank

blank

Miután a Henry Cavill (Enola Holmes, Az acélember) főszereplésével érkezett Vaják elsöprő sikert aratott, a gyártó Netflix a folytatás és az előzménysorozat mellett egy animációs spin-offot is bejelentett. Ez lesz a The Witcher: Nightmare of the Wolf, ami előreláthatólag 2021. első felében debütál a platformon, középpontjában Ríviai Geralt mentorával, Vesemirrel.

Miről fog szólni a sorozat?

Az öreg vaják-mester az általunk ismert történetekben (játékok, regények és képregények) mindig egyfajta apaszerepben tűnt fel, a Nightmare of the Wolf azonban egy teljesen új oldalát hivatott bemutatni a karakternek. Egész pontosan azokba az időkbe kalauzol el minket, amikor még Vesemir is ezüstkarddal igyekezett elhatárolni az emberek és a szörnyek világát némi fizetség fejében. A hivatalos rövid leírás szerint :”Még jóval azelőtt, hogy a kaer morhen-i vajákok mentorává vált volna, [Vesemir] szolgálatait a rejtélyes Deglan veszi igénybe, megállapodásuk alapját pedig a meglepetés törvénye képezi.” A forgatókönyvíró Beau DeMayo ezt azzal egészítette ki, hogy a sztori teljes mértékben az anyasorozat részét képezi, valamint kapcsolódni fog a karakter második évadbeli, élőszereplős megjelenéséhez is. Sőt az sem elképzelhetetlen, hogy a kis Geralttal is találkozunk majd egy cameo erejéig.

Vesemir szonkronhangja

A Netflix nemrégiben jelentette be, hogy a Megszállottak viadala című sorozat egyik főszereplője, Kim Bodnia fogja alakítani a karaktert a Vaják jövőre érkező folytatásában, így benne van, hogy hangját is ő kölcsönözni az animációs sorozatban. Bár létezik egy másik eshetőség is, ami szerint a fiatal Vesemir A Beavatott-sorozatból ismerős Theo James hangján szólal meg, ahogy történt az a Vaják első évadában látott visszaemlékezésben. Az utóbbit némileg erősíti, hogy a színész régi motorosnak számít a netflixes animációs portékáknál, többek közt visszatérő szinkronszereplője volt a Castlevaniának és A Sötét Kristály – az ellenállás korának is.

blank

A stáb

A produktum teljes forgatókönyvét DeMayo írta, aki a Vaják első szezonjának harmadik, illetve a közelgő folytatás második részének szkriptjeit is szállította, a showrunner pedig az összes vajákos projekthez hasonlóan szintén Lauren S. Hissrich. Az animációkért a dél-koreai Studio Mir felel, akiknek a Korra legendáját köszönhetjük.

Miért pont animáció?

“A Vaják világa olyan, mint egy hatalmas festmény. Amikor Lauren megkeresett és megkért, hogy írjak egy forgatókönyvet, majd elmondta, mihez, szinte rögtön megfogalmazódott bennem valami. Egy ilyen nemű produkcióban (legyen az bármi) lehetőség van olyan dolgokat is megmutatni, amelyek élőszereplős formában teljességgel kivitelezhetetlenek. Ugyanakkor nem kell feltétlenül egyenlőként tekintenünk a két médiumra. Vannak dolgok, amiket ha animált formában viszünk képernyőre, olyan csodálatosnak és menőnek tűnnek, de ha hús-vér karakterekkel csinálnánk meg, az már nagyon illúzióromboló lenne.” – magyarázta DeMayo a Comicbook-nak. „Nem mellesleg az animációnak van egyfajta bája és művészeti formája, amivel teljesen más eredményt kapuk. Szóval mikor [Laurennel] elkezdtük ezt az egészet, mindketten azon agyaltunk, mégis miféle történetet mesélhetnénk el, kezünkben ezekkel az eszközökkel? Mi az, amit elmondhatunk, amit sosem tudnánk élőszereplős filmben megtenni? A válasz: Vesemir.”

blank

Dráma vagy akcióorgia?

„Úgy vélem, akár élőszereplős filmet, akár animációt csinálunk, fontos, hogy a közönség ne csak akciójelenetek sokaságát lássa egymás hegyén-hátán, legyen valami mögöttes tartalom is. Rengetegen lebecsülik az animációs filmeket, holott igenis képesek érzelmeket és igazán megrendítő érzéseket közvetíteni. Persze mindez nem zárja ki a látványos harcjeleneteket sem. És hogy milyen szintű akciókoreográfiára lehet számítani? Az összes Sailor Moon és Dragon Ball Z epizódban látottakat együttvéve.”


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak