Kapcsolat

Sorozat

Valhalla: A Netflix kiadta a Vikingek spin-offjának első előzetesét, melyben életre kel a történelem

Újabb szelete egy érdekes nép történetének.

blank

blank

Még augusztus végén számoltunk be róla, hogy a Netflix szeptember 25-én megtartja eddigi legnagyobb szabású rajongói eseményét, melynek a sajátos hangzású, de a platformhoz testhezálló Tudum címet adta. A rendezvény annak rendje és módja szerint múlt hét szombaton le is pörgött, a film-és sorozatfanok pedig igazán nem panaszkodhattak a felhozatalra (új előzetest kapott többek között Adam McKay szárokkal teletűzdelt szatírája, a Ne nézz fel!, Zack Snyder zombis filmjének, A halottak hadseregének előzménye, A tolvajok hadserege, illetve a Stranger Things 4. és a Vaják 2. évada, de végre bemutatkozott a Neil Gaiman képregénye alapján készült Sandman is). Valamint a Valhalla, a 2013 és 2020 között futott Vikingek spin-offjának első előzetesét is kiadta a streamelős óriás, melyet megtekintve kijelenthető, hogy (újra) életre kel a történelem.

Ezt pedig nyugodtan lehet szó szerint is venni, hiszen a Valhalla cselekményének mozgatórugói között számos, valóban élt történelmi személlyel találkozhatunk. Itt van mindjárt a főszereplő, Leif Erikson, aki egy olyan korban (a 11. század elején, jó száz évvel az anyasorozat eseményei után) kell, hogy népe vezérévé váljon, amikor a haditechnika fejlettségével nem tudtak versenyre kelni. Leifnek emellett apjával, Vörös Erikkel sem túl felhőtlen a viszonya, féltestvére, Freydís Eiríksdóttir pedig halálos ellenségként tekint a keresztényekre, ezért neki is meg kell vívnia a maga küzdelmét eme, a vikingek szemléletétől és kultúrájától teljesen idegen vallás ellen. Persze nemcsak Skandináviában, de a ködös Albionban is zajlik az élet, az addigi uralkodó, Hitvalló Edward halálával ugyanis megüresedik a trón, amire többen is igényt tartanak (köztük a szintén élt Hódító Vilmos), viszálykodásuk és a győztes személye pedig nemcsak a szászokra, de a vikingekre is nagy hatást gyakorolhat.

A Valhalla pontos premierdátumát egyelőre a Netflix még nem közölte, csak annyi biztos, hogy valamikor 2022 folyamán láthatjuk az első évadot, mely valószínűleg 12 részből fog állni (a maradék tucat pedig valószínűleg a második évad hosszát fogja kitenni). A széria showrunnere és vezető írója Jeb Stuart (Drágán add az életed, A szökevény), rendezői Niels Arden Oplev, Hannah Quinn és Steve Saint Leger, de a Vikingek alkotója, Michael Hirst is visszatér, mint executive producer. A főbb szerepekben mások mellett Sam Corlettet, Leo Sutert, Frida Gustavssont, Laura Berlint, Bradley Freegardot, Caroline Hendersont és Jóhannes Haukur Jóhannessont láthatjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak