Kapcsolat

Sorozat

Van esély egy 2. WandaVision évadra?

WAAAN-DAAA-VÍÍÍ-ZSÖÖÖÖN

blank

blank

Azt már a premier előtt is sejteni lehetett, hogy a Wanda Maximoff és Vízió kapcsolatát bemutató WandaVision merőben más megvilágításba helyezi majd a két karaktert, arra azonban nem számítottunk, hogy mindezt egy olyan cselekmény közepette fogja tenni, ami annyi meglepetéssel és fordulattal büszkélkedik majd, mint amennyinek szem -és fültanúja lehettünk az elmúlt nyolc epizód során. Nem is csoda, hogy egy friss felmérés szerint ezt a showt nézték a legtöbben januárban, a WandaVision pedig népszerűbb lett a Netlix legújabb állócsillagánál, A Bridgerton családnál is. De ebben talán az említettek mellett annak is nagy szerepe van, hogy nemcsak érdekes új karakterek bukkantak fel eddig a horizonton [Kathryn Hahn (Rossz anyák), mint Agatha Harkness], de olyan ismerős arcok is, akiknek határozottan nem számítottunk a feltűnésükre. Ilyen például Jimmy Woo, Darcy Lewis, vagy éppenséggel Wanda ikertestvére, Pietro. A felsorolt nevek közül a legfurcsább kétségkívül az utóbbi, már csak azért is, mert nem az Ultron korában elhunyt Maximoff fiú tért vissza, hanem az új évtized X-Men-filmjeiben látott Higanyszál, akit Evan Peters (American Horror Story) formált és formál meg a tévésorozatban is. És ugyan a legtöbb kérdésünkre már választ kaptunk a lefutott nyolc epizód során, bőven maradt még elvarratlan szál a holnap, azaz március 5-én érkező fináléra is. A legnagyobb kérdőjel pedig az, hogy a sorozatzáró epizód mindent megválaszol-e, esetleg számíthatunk-e folytatásra egy WandaVision 2. évad képében, vagy a többi már a 2022-ben esedékes Doctor Strange in the Multiverse of Madness kenyere lesz? – Doctor Strange egyébként szintén tiszteletét teszi a fináléban, ami azért annyira nem meglepő (lásd alább a videóban).

Nos, erre is megkaptuk a választ, amikor is a WandaVision rendezője, Matt Shakman (Trónok harca) a záró kilencedik epizód kapcsán adott interjút, amelyben elmondta, hogy (sajnos) egyáltalán nincs tervben, hogy megújítsák a showt egy második évadra, de ez a későbbiekben még változhat, mivel minden a cselekménytől függ. Hozzátette még, hogy minden idegszálukkal arra koncentráltak, hogy a történetet megvalósítsák a rendelkezésre álló kilenc rész alatt – és nem, nincsen titkos tizedik epizód –, és remélik, hogy a közönség egyaránt fogja meglepőnek és szórakoztatónak találni a show-t a finálét követve.

Szomorú, de valahol mégsem meglepő, mivel a Marvelnél mindig is limitált szériaként gondoltak a WandaVisionre, amely egyfajta összekötő kapocs más filmekhez – különösen a már fentebb említett Doctor Strange második részéhez –, történetét pedig arra használták, hogy betömjék a Wanda életében tátongó űrt a Végjáték után. Ugyanakkor – mint az Shakman szavaiból is kiderül – még semmi sincs veszve, simán dönthetnek úgy az illetékesek, hogy készítenek egy második szezont a későbbiekben, de az semmiképpen sem mostanság valósulhat meg. Plusz ott vannak az ikrek, Billy és Tommy is, akik a képregényekben mindketten a Young Avengers sorait erősítik, és tekintettel arra, hogy ez már a negyedik fázis, ami többek között egy új szuperhőscsapat összetrombitálást is előrevetíti, nem lennénk meglepve, ha tényleg készülne egy következő etap, melyben a fiúk tökélyre fejlesztik képességeiket. Egyelőre viszont úgy tűnik, a pénteki lesz az utolsó epizód, tehát bizakodjunk abban, hogy a rendező igazat szólt, és tényleg emlékezetes élményben lesz részünk.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak