Kapcsolat

Sorozat

Spin-off sorozat készül Matt Reeves The Batmanjéhez

blank

blank

Még be sem mutatták, de máris spin-off sorozatot kap a 2021-ben debütáló The Batman-film. A projektet egyelőre csak Gotham Central néven emlegetik, és az előzetes információk szerint egy a gothami korrupciós bűnözésre fókuszáló detektív-drámasorozat lesz.

Ben Affleck távozása után a Warner Bros. filmstúdió úgy döntött, szereplőcsere helyett új alapokra helyezi a denevérember karakterét. Így jött Matt Reeves filmrendező (Majmok bolygója: Forradalom, Engedj be!) és Robert Pattinson (Alkonyat, A világítótorony) a képbe, és ha minden igaz, 2021. október 1-jén láthatjuk is közös munkájuk gyümölcsét a The Batman képében. A filmről egyelőre az tudható, hogy egy DCU-tól független produkció lesz, de ha a sejtéseink bebizonyosodnak, a filmstúdió pedig valóban a multiverzum felé kacsintgat, később akár Reeves denevérembere is csatlakozhat majd a Henry Cavill-féle Supermanékhez.

Persze ez még a jövő zenéje, a produkciónak mindenekelőtt bizonyítania kell, és bár Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiájval minden filmesnek rendesen feladta a leckét, aki a denevérhez nyúl, az eddigi információk alapján a The Batmannek megvan az esélye, hogy méltó utódja legyen Nolan trilógiájának. És úgy tűnik, ebben Reeves is nagyon bízik, ugyanis a The Direct egyik külsős munkatársa, Daniel Ritchman szerint a rendező már is egy egész The Batman-trilógiát tervez Pattinson főszereplésével, sztorival kapcsolatos ötlete pedig ennél is több van. A trilógiát hivatalosan ugyan nem erősítették meg, de az utóbbit látszik némileg igazolni, hogy Reeves nemrégiben a Warner Bros. Televisionnel is szerződést kötött. Ma pedig már egy The Batman spin-off sorozatot is bejelentettek, ami a Snyder’s Cut mellé érkezik majd a HBO Max kínálatába.

blank

Az egyelőre Gotham Central néven emlegetett tévés produkcióról csak annyit lehet tudni, hogy egy krimi-dráma történet lesz, ami a gothami korrupciós bűnözést helyezi előtérbe, a cselekménye pedig valószínűleg a denevéremberes mozi előtt fog játszódni.

A történetért Terence Winter (Maffiózók, A Wall Street farkasa) felel, aki egyben a projekt vezető producere is lesz, továbbá a The Batman rendezője, Reeves és annak producere, Dylan Clark is részt vesz a projektben. A stábról egyelőre többet nem tudni, ahogyan azt sem, hogy Pattinson is feltűnik-e majd a szériában.

Ugyanakkora a Variety szerint a Gotham Central Reeves filmjének teljes háttérvilágát hivatott bemutatni, és olyan karaktereknek ágyazhat meg, akik később tűnnének fel Batman ellenlábasaként – a feltételezett The Batman-trilógiában. Azonfelül ha a sorozat siker lesz, több évad is érkezhet majd, ezen a ponton pedig már az sem elképzelhetetlen, hogy egy egész univerzumot készülnek felhúzni a The Batman köré. A denevéremberes mozi tehát október 1-jén kerül a mozikba, az egyelőre hivatalos cím nélküli spin-off pedig jó eséllyel csak a The Batman premiere után debütál majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak