Kapcsolat

Sorozat

Végre fény derült Loki nemi irányultságára

Tíz évig titkolta, de most coming outolt.

blank

blank

Manapság egyre több filmben és sorozatban lehet találkozni valamelyik szexuális kisebbségbe tartozó karakterrel (vagy esetleg többel), ám a nagy mozifilmes univerzumok valamiért még kimaradtak a sorból. Köztük van a 2008 óta épülő-szépülő, és terebélyesedő MCU is, ahol ugyan már bemutatkozott egy LMBTQ-arc a Thor: Ragnarokban látott Valkűr személyében, ám ő csak úgymond mellékszereplő volt, a főszereplők közül eddig senki sem vállalta fel nyíltan a másságát. Egészen mostanáig, végre fény derült ugyanis a Thor (és a Bosszúállók) életét is megkeserítő Loki nemi irányultságára, méghozzá a Disney+-on futó Loki sorozat harmadik részének egyik jelenetéből.

A szóban forgó képsorokon Loki és a magát egy Sylvia nevű nőnek kiadó Lady Loki láthatóak egy vonaton ülve, amint beszélgetnek egymással. Diskurzus közben a csínyek istene megkérdi Sylviát, vár-e rá valahol egy szerencsés gavallér. A nő nem válaszol, helyette megjegyzi, hogy Lokinak Asgard hercegeként ismernie illene néhány leendő hercegnőt, vagy akár herceget is. A bajkeverő istenség erre mosolyogva annyit felelt, hogy volt már dolga mindkettővel, és biztosra veszi, hogy ez Sylviára nézve is igaz. Ezzel a mondattal tehát fény derült arra, hogy Loki bizony biszexuális, amit jó hosszú időbe telt megerősítenie az MCU-nak (tekintve, hogy a karakter idestova már tíz éve része a franchise-nak), de legalább az időzítéssel nem volt gond, hiszen a “bejelentés” a meleg büszkeség hónapjának közepén történt, amivel Loki minden bizonnyal egy időre LMBTQ-ikonná vált. (Novemberben pedig csatlakozhat hozzá az Örökkévalók tagja, Phastos is, aki az MCU első, nyíltan homoszexuális karaktere lesz.)

blank
blank

Persze mindez nem jelenti azt, hogy a műsor mostantól e téma körül forogna, hiszen a bajkeverő istenségnek és Sylviának/Lady Lokinak is fontosabb dolgai lesznek, mint azonos-vagy különböző nemű partnereikkel romantikázni. Érdekes lehet ugyanakkor, hogy az ősi germán és skandináv mitológiában (és a Marvel képregényeiben) teljesen természetes és megszokott volt az, hogy Loki hol férfiként, hol nőként jelenik meg. Egy mítosz pedig egyenesen arról regél, hogy a komisz kópé egyszer még teherbe is esett és megszülte nevelőapjának, Odinnak a nyolclábú lovát, Sleipnirt. És ha már a meleg büszkeség hónapja szóba került, ennek apropóján készült egy vadiúj képregénysorozat, melyben a meleg Amerika Kapitánnyal is megismerkedhetünk.

A Loki június 9-étől látható a Disney+-on heti bontásban, főszerepben a karaktert az MCU-ban is megformáló Tom Hiddlestone-nal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak