Kapcsolat

Másvilág

Végül célt ért a #FireGinaCarano kampány, kirakták a Cara Dune-t játszó Carano szűrét a The Mandalorian stábjából

Bekövetkezett hát.

blank

blank

A The Mandalorian Cara Dunejét alakító egykori MMA-s, Gina Carano az utóbbi időben többször is a rajongók céltáblájává vált politikai, illetve maszkellenes Twitter-bejegyzései révén. Mi több, a mikroblogon még egy #FireGinaCarano kampányt is elindítottak ellene, hogy kitegyék az első élőszereplős Star Wars tévésorozat stábjából, mondván: “tényleg abban a tudatban kell nézni a The Mandalorian epizódjait, hogy az egykori lázadó katona szerepe mögött egy trumpista, transzfób kretén lapul, aki ráadásul még maszkellenes is?”. Carano nem sokkal a kampány elindítását követően a Drunk 3PO nevű YouTube-csatorna vendége volt, ahol kijelentette, hogy ő bizony nem tágít és bocsánatért sem fog esdekelni, akinek pedig ez nem tetszik, hagyja figyelmen kívül közösségi médiás megnyilvánulásait, amelyek azoknak szólnak, akik nem ez alapján ítélik meg, valamint nem tévesztik össze a szezont a fazonnal – azaz nem kötik egybe munkásságát magánéletével.

És ahogy Carano ígérte, valóban nem hagyott fel ténykedésével, újabban pedig a republikánusokról fejtette ki véleményét egy Instagram sztoriban, akiket a holokauszt zsidóihoz hasonlított, Amerikát jelen formájában pedig a náci Németországhoz. A sztori futótűzként kezdett terjedni az interneten, hatalmas felháborodást keltve, a színésznő itt viszont még nem állt meg: a politikai töltetű történetet egy maszkellenes [maszkparódiás] poszt követte. És bár mindkét bejegyzése azóta törlésre került, megnyilvánulásait immár sem az ügynöksége, sem a Lucasfilm nem nézte jó szemmel. Olyannyira nem, hogy ki is rúgták őt a The Mandalorianből.

blank

A közlemény szerint [Carano] különféle közösségi médiamegnyilvánulásai embereket mocskolnak kulturális és vallási identitásuk révén, ami elfogadhatatlan számukra, ezért már nem áll alkalmazásukban, ezen pedig nem is terveznek változtatni.

Hogy a lépés jogos-e a United Talent Agency és a Lucasfilm részéről, azt nem tisztünk megítélni, ami viszont kétségtelen, hogy Jon Favreauéknak komoly problémákkal kell majd szembenézniük a The Mandalorian folytatását illetően. Egy színészcsere ritkán szokott jól elsülni anélkül, hogy fintorgás lenne a vége, kiírni a karaktert pedig nagy hiba lenne annak függvényében, hogy már az ő kis háttérsztoriját is elkezdték építgetni, sőt! Pletyka szintjén már egy Dunere fókuszáló The Mandalorian spin-off is szóba került. Ha az utóbbi fáma mögött volt is igazság, egy időre most biztosan hibernálták az ötletet, az innen hogyan tovább kérdés pedig most sokkalta nagyobb jelentőséggel bír, mint a korábbi szezonok esetén.

blank

A The Mandalorian 3. évadának forgatásai a tervek szerint április 5-én kezdődnek meg Los Angelesben, premier pedig legkorábban 2022 első negyedében várható.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak