Kapcsolat

Sorozat

Végzet – A Winx Saga: szinte biztos, hogy kap folytatást a Netflix legújabb élőszereplős rajzfilmadaptációja, a kérdés csupán az, hogy mikor?

Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin újra… ja, nem. Bocsi, ők nem azok…

blank

blank

Nemcsak a Disney látta elérkezettnek az időt, hogy régi kedvenc rajzfilmjeinkből élőszereplős adaptációt készítsen, de bizony a híresen hírhedt médiaszolgáltató és produkciós cég, a Netflix is. A streamelős óriás azonban nem egy egész estés alkotás feldolgozásának elkészítésére adta a fejét, hanem egy sorozatéra, ami nem más, mint a Winx Club. Az eredetileg képregényformában Iginio Straffi tollából származó, öt mágikus erővel bíró (tündér)lány kalandjait bemutató rajzfilmsorozat a 2000-es évek nagy sikerének számított: 2004 és 2019 között bemutatott 8 évadát nem kevesebb, mint 160 országban sugározták ez idő alatt, közben számtalan gyermek szívébe belopva magát. Nem csoda hát, hogy a kaliforniai vállalat meglátta benne a fantáziát, és mivel maga Straffi is régóta szerette volna már hús-vér karakterként is viszontlátni teremtényeit, készségesen csaptak egymás tenyerébe. El is készült az első, hat epizódot számláló évad, amely január 22-én került fel a Netflix kínálatába, szokás szerint egyben. És ugyan a fogadtatása igencsak vegyesre sikerült, ettől még nincs veszélyben a folytatás lehetősége: egyrészt több régióban is az első helyen végezett, maga mögé utasítva a “vajákverő” A Bridgerton családot, másrészt pedig történetét is eleve háromszezonosra tervezték. Mindebből már nem nehéz kitalálni, hogy a Végzet – A Winx Saga kiállta-e a cég bűvös 28 napos időpróbáját, avagy sem.

Ezen a ponton ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a második évadot nem jelentették még be hivatalosan, a stúdió saját gyártású szériának azonban ritkán szoktak harangozni egyetlen évad után (persze vannak azért kivételek, mint például a The Society, a Spinning Out, az Astronomy Club, vagy a Dark Crystal), főleg, ha sikeresek. A kérdés leginkább az, hogy a produkcióban van-e még annyi puskapor hogy elszambázzon a tényleges fináléig? Csak mert alapanyag bőven van, több is mint további tizenkét epizódra való, elég csak a Winx Clubban felbukkanó rivális boszorkányiskola antagonista triójára, Icyra, Darcyra és Stormyra gondolni, akik valószínűleg simán túllicitálnák az első évadban látott perzselteket.

Mindent összevetve tehát biztosak lehetünk benne, hogy Bloomék nem buktak ki idő előtt a Másvilágbéli Alfea mágikus iskolapadjából, a jelen körülményekből kifolyólag azonban mostanság nem érdemes számítani a folytatásra, tekintettel arra, hogy a pandémia még mindig jelen van, no meg hogy ez a hat epizód is másfél – két év alatt ért révbe. A legoptimistábbak szerint 2022 nyara lehet a Végzet – A Winx Saga 2. évadának a premiere, de az sem kizárható, hogy még ennél is többet kell majd várnunk, hogy újra a tévéképernyőinkre szórják nekünk a tündérport.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak