Kapcsolat

Sorozat

Minden, amit a Vikingek Netflixre érkező spin-offjáról eddig tudunk

A History Chanel saját gyártású történelmi-drámasorozata egy spin-off képében folytatódik tovább, de ezúttal már a Netflix gondozásában.

blank

blank

Tavaly decemberben debütált a legendás viking hérosz, Ragnar Lothbrok szagáit és mitológiáit feldolgozó történelmi-drámasorozat, a Vikingek 6. és egyben utolsó évada – legalábbis az egyik fele –, ez ugyanakkor még korántsem jelenti, hogy a finálé után nélkülöznünk kellene az északról való kisképernyős történeteket. Érkezik ugyanis a nem közvetlen folytatás Valhalla alcímmel, amiről már néhány információ most napvilágra került.

A széria története 100 évvel a Vikingek eseményei után játszódik: ekkor a címszereplő nép már túl van aranykoron, az Angol Királyság pedig rendre visszaveri a portyázók támadásait. Igen ám, a szászoknál azonban hirtelen fordulat áll be, amikor is az uralkodót, Hitvalló Edwardot utoléri az elkerülhetetlen vég, helyére pedig három főúr is igényt tart, vetélkedésük – és minden bizonnyal a győztes személye – pedig örökre megváltoztatja a királyság jövőjét.

Kapcsolódó: Pontosan mi alapján kaszálja el sorozatait a Netflix?

Ami a karaktereket illeti, egyelőre annyi bizonyos, hogy a Hitvallón túl négy valós történelmi személy fog felbukkanni a sztoriban: Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada és Hódító Vilmos. Hogy kik fogják alakítani őket, arról most még nincs információ, a főszereplők közül viszont több név is ismert: Yvonne Mai (Merin), Bill Murphy (Ogdar) és Ethan Dillon – az utóbbi színész szerepe ismeretlen. A szereplőgárda további, már ismert tagjait Bosco Hogan (Athelred), Jack Mullarkey (Toke), Alan Devine és Gavin O’Connor alkotják – Devine és O’Connor Hódító Vilmos udvarának szolgálóiként fognak feltűnni. Érdekesség, hogy mind Bosco, mind pedig Devine szerepeltek a Vikingekben – előbbi a második évadban Edricet, utóbbi pedig Lindisfarne apátját alakította az ötödik szezon során.

blank

A Valhalla showrunnere Michael Hirst (Elizabeth, Vikingek) lesz, zeneszerzője Trevor Morris (A Hunter Killer küldetés), aki az anyaszéria hatodik évadában is közreműködött, rendezői között pedig ott találjuk a vikingek-veteránnak számító Steve Saint Legert (Lockout – A titok nyitja), aki három epizódot is jegyez a készülő produkcióból (de nevét megtalálhatjuk a Netflix másik hasonló projektje, a magyar főszereplővel érkező Barbárok stáblistáján is). Morrison túl egyelőre csak a BAFTA-díjas dán rendezőről, Niels Arden Oplevről (A tetovált lány) tudni, hogy rendelkezik direktori kreditekkel, azt viszont még homály övezi, hogy maga hány epizód felett bábáskodik majd.

A forgatások ez év elején kezdődtek, de a járvány okozta veszélyhelyzet miatt ennek a stábnak is hosszú időre le kellett állnia. Szerencsére júliusban folytatni tudták a munkát, augusztustól pedig már az írországi Ashford Studiosban dolgoznak, ahol az “eredeti” Vikingek számtalan epizódját is tető alá hozták. Mivel a kiesett időt csak nagyon nehezen lehet pótolni, a sorozat legkorábban 2021 tavaszán debütálhat, de a kiszámíthatatlan helyzetből adódóan az sem kizárt, hogy ez végül 2022 elejére módosul. Továbbá az első szezonnal egyidejűleg készül a második is, és mivel az anyasorozat esetében sem telt el sok idő két felvonás premierje között, lehet rá számítani, hogy a Valhalla 2. évadát már 2022 végén, legkésőbb 2023 elején megkapjuk.

Kapcsolódó: Hamarosan újabb legendás fantasy univerzumok elevenedhetnek meg a Netflixen

A szériából a Netflix eddig 24 epizódot rendelt be, ami kimondottan soknak számít a szokásos 8-hoz, illetve 13-hoz képest. Ám ha ebben a tekintetben is követik az anyasorozat példáját, akkor az első évad 12 részből fog állni, míg a másik fele marad a következő szezonra. A Vikingek jogai továbbra is a Hulu és az Amazon párosánál vannak, az eddig megjelent epizódjai viszont kivétel nélkül elérhetőek a Netflix kínálatában is. Valamint könnyen lehet, hogy a későbbiekben annak jogai is kaliforniaiaknál kötnek ki.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak