Kapcsolat

Sorozat

Yasuke: képek és bemutatódátum is érkezett a Netflix soron következő animéjéhez

Az afro szamuráj kénytelen újra kardot ragadni.

blank

blank

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a kaliforniai székhelyű Netflix az utóbbi időben egyszerre több műfajban is meglátta az aranyrögöket, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a közelmúltban számos, konkrét műfajhoz tartozó produkciót jelentett be, leginkább fantasy, videójátékos adaptáció, valamint anime berkekben – mi több, ezek keresztezésétől sem riad vissza. Persze nem arról van szó, hogy ne érkeznének majd a jövőben színtiszta fantasyk, videójáték-adaptációk, vagy animék. Ez utóbbihoz tartozik például Yasuke is, aminek háza táján igencsak fellendülni látszik az élet. Kiderült ugyanis a Netflix hétfői téjákoztatójának keretében, hogy a széria hat epizódból fog állni, premierje pedig április 29-én lesz. Az időpont annyiban mindenképp érdekes, hogy a stúdió még 2018-ban kezdett neki a Yasuke fejlesztésének, azaz idestova három évbe tellett, mire a shownak sikerül eljutnia a nézőkhöz. De minden bizonnyal megérte a várakozást, hiszen a cselekményleírás egy nagyon izgalmas történetet sejtet: Yasuke, a valaha ismert legnagyobb ronin – aki mellesleg afrikai származású – immár hátat fordított a harcnak, hátralévő életét pedig békében próbálja meg leélni. Ám ahogy az lenni szokott, az idill ezúttal sem tart sokáig, faluját ugyanis feldúlják a hadat viselő hadurak, ezért az afro-szamuráj Yasukenak ismét fegyvert kell fognia, hogy megóvjon és biztonságos helyre vigyen egy titokzatos gyermeket, akire az urak mellett bizonyos sötét erők is fogukat fájlalják.

blank

A stúdió emellett a stábról is megosztott néhány információt, kiderült például, hogy széria producere és rendezője LeSean Thomas (Cannon Busters), aki az említett bejegyzésben elmondta, hogy van abban valami szerencsés véletlen, mikor egy afroamerikai férfi (Thomas) Japánba utazik, hogy animét készítsen egy afrikai emberről, aki azért megy a távol-keleti országba, hogy az ott élő elithez tartozzon, és hatalmas harcos váljon belőle. Hozzátette még, hogy emlékszik, milyen izgatottság lett úrrá rajta, mikor Kurusu Yoshio Kuro-suke című gyermekkönyvét olvasva rájött, hogy Yasuke nem fikcionális karakter, hanem valóban létező személy volt. Ezért kiváltképp reméli, hogy a régi és új animefanok egyaránt értékelni fogják ennek a történelmi alaknak az újradefiniált történetét.

blank

Rajta kívül a stáb ismert tagja még a karakterdizájnért felelős Takeshi Koike (Lupin the Third: The Woman Called Fujiko Mine), a főszereplő Yasuke hangját szolgáltató LaKeith Stanfield (Sorry to Bother You, Judas and the Black Messiah), valamint a Grammy-díjra jelölt Flying Lotus, aki a sorozat zenéjét szállította. És a legfontosabbat majdnem elfelejtettük: a show annak a MAPPA stúdiónak a műhelyében készült, amelynek az Attack on Titan: The Final Seasont és a Jujutsu Kaisent is köszönhetjük.

A Yasuke tehát április 29-én debütál a Netflix kínálatában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak