Kapcsolat

Film

Zack Snyder is elkészíti saját Arthur király-feldolgozását

Zack Snyder is feldobja az örökzöld slágerlemezt.

blank

blank

Bármilyen furcsán is hangzik, a mai modern popkultúra bizonyára sokkal szegényebb lenne a középkori legendák, regék és egyéb elbeszélések nélkül. Például a Marvel kénytelen lenne nélkülözni Thort és Herkulest, de ugyanezen alapon A Karib-tenger kalózai hőseinek nyomába sem szegődött volna a Bolygó Hollandi, illetve a hesseni fej nélküli lovas sem kereste volna fel éjjelente Álmosvölgyet, hogy élő emberi koponyákat tűzzön kardja hegyére. A listát napestig lehetne folytatni, az viszont biztos, hogy az ötödik-hatodik század fordulóján született meg az a történet, mely a mai napig hatással van a művészvilágra, ez pedig nem más, mint az Arthur-mondakör. Arthur Pendragon király (akiről azóta sem tudják, valóban létező személy volt-e) alakja köré az eltelt bő 1 500 év alatt számos regényt, operát, videójátékot (újonnan a King Arthur Knight’s Tale jelent meg a hazai NeocoreGames gondozásában, de az Assassin’s Creed Valhalla sem hagyta figyelmen kívül), képregényt és tévésorozatot húztak fel, nem is beszélve a mozifilmes feldolgozásokról. Utóbbi kategóriát szeretné bővíteni Zack Snyder (Az Acélember) is, aki a minap hivatalosan is megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll saját Arthur király feldolgozása, melyben a mondakörhöz hűen szeretné ábrázolni a briton koronás históriáját mindenféle extrás újragondolások nélkül.

A rendező aztán az I MINUTEMEN nevű YouTube-csatornának adott interjújában beszélt bővebben terveiről: elmondása szerint dolgozik valamin, de a konkrétumokat illetően még maga sincs teljesen tisztában. Emellett pedig reményét fejezte ki azt illetően, hogy a projekt valamikor a jövőben tényleg elkészül, és nem csak egy lesz a sok beteljesületlen terve közül.

blank

Snyder egyébként egy korábbi filmjében már tett utalást Arthurra, egész pontosan a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala azon jelenetében, mikor Bruce Wayne szüleit meggyilkolják a sikátorban John Boorman (A panamai szabó) 1981-es fantasy klasszikusának, az Excaliburnak a vetítéséről hazafele menet. Mindazonáltal a rendezőnek tényleg valami ütőset kell villantania a produkcióval, már ha komolyan gondolja, mivel az utóbbi években elég sokan megpróbálkoztak a mondakör adaptálásával, elég Antoine Fuqua (Kiképzés) 2004-ben bemutatott Arthur királyára, a 2017-es, Guy Ritchie-féle (Úriemberek) Arthur király – A kard legendájára, vagy éppenséggel a netflixes Cursed: Átkozott-ra gondolni.

Snydernek egyébként nem ez lenne az első történelmi témájú filmje, hiszen az ő nevéhez fűződik a 2006-os 300, ami ugyan egy képregényből készült és elég messze állt a valóságtól, alapsztorija azonban mégis valós eseményeket hivatott megidézni. Egyelőre viszont minden idegszálával Az Igazság Ligája négyórás maratoni változatára összpontosít, mely március 18-án debütál az HBO Maxen (nálunk az HBO GO-n) fekete ruhás Supermannel, arctetkó nélküli Jokerrel, na meg Darkseiddal a porondon. Emellett pedig a Netflixen is bemutatásra kerül egy általa rendezett alkotás, az Army of the Dead című akcióhorror, melynek egyik szerepében Dave Bautistát (A galaxis őrzői) láthatjuk, története pedig egy Las Vegas-i zombitámadást mutat be, amint a támadás miatt karanténba fogott kaszinót próbálják éppen kirabolni. Egy zsoldoshadsereg nagyot kockáztatva behatol az épületbe, hogy megakadályozza az elkövetőket tervük végrehajtásában. Érdekesség, hogy a film forgatókönyvét részben az a Joby Harold írta, aki a fentebb említett Arthur király – A kard legendájában is hasonló minőségben működött közre, szóval könnyen lehet, hogy az Arthur projekt ötlete egymással való együttműködésük közepette fogant meg.

Snyder Arthur filmjéről további információk egyelőre nincsenek, mi mindenesetre várjuk a fejleményeket.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak